TOLGA SARITAŞ a fost, pentru a doua oară, membru al juriului categoriei „Cel mai Bun Actor„ la International Emmy Awards.

Acesta a fost felicitat de agenția care îl reprezintă.

Tolga Sarıtaş a primit medalia de finalist al categoriei „Cel mai Bun Actor” la International Emmy Awards în ediția din 2018.

https://viatacuaromadecafea.com/2018/11/17/medalia-de-finalist/

Câștigătorul 2020 Best Performance by an Actor este Billy Barratt („Responsible Child”), iar anunțul a fost făcut din Istanbul, cu Bosforul și Turnul Fecioarei* pe fundal, de HALUK BİLGİNER, câștigătorul de anul trecut al acestei categorii.

https://viatacuaromadecafea.com/2019/11/26/haluk-bilginer-aduce-turciei-primul-premiu-international-emmy-pentru-cel-mai-bun-actor/

*”Turnul Fecioarei, situat pe o mică insulă din Bosfor, are o istorie de 2500 de ani.

Turnul Fecioarei o construcție care datează din perioada antică  a asistat la istoria orașului Istanbul în toate perioadele istorice, de la Grecia Antică la Imperiul Bizantin, de la Imperiul Bizantin la Imperiul Otoman.

Locul în care este construit turnul se menționează pentru prima dată în anul 410 î.e.n. În această perioadă un comandant atenian construiește un turn pe această mică insulă pentru a controla navele care intră și ies din Bosfor și pentru a colecta taxe. În anul 1110 e.n. împăratul roman din acea perioadă construiește tot aici un turn protejat de un zid de piatră în scopuri de apărare.

Turnul Fecioarei devastat și prin urmare renovat, este folosit ca baza militară de către venețieni în timpul cuceririi Istanbulului. După cucerire, Fatih Sultan Mehmet a demolat acest mic castel și l-a înlocuit cu un mic castel de piatră înconjurat cu creneluri și a plasat acolo tunuri. Fundația turnului și părțile importante ale etajului de jos aparțin epocii lui Fatih. Turnul Fecioarei este menținut în viață prin repararea și reconstruirea unor părți în perioada otomană.

După proclamarea Republicii până astăzi multe lucrări de renovare au fost efectuate în Turnul Fecioarei, care și-a deschis porțile vizitatorilor în 2000. Astăzi aici funcționează o cafenea și un restaurant.” (trt.net.tr)