Scriam zilele trecute că producția Medyapım & MF Yapım “Kimsesizler/Ai nimănui”, ce are în rolurile principale pe Erdal BeşikçioğluBeren Gökyıldız și Burcu Özberk, a ajuns sub lupa RTÜK (Consiliul Suprem pentru Radio şi Televiziune din Turcia) înainte să se difuzeze.

Promo-urile difuzate au fost reclamate de Ministerul Familiei, Muncii și Serviciilor Sociale, iar RTÜK a demarat o analiză a producției înainte de a fi difuzată de FOX TV.

În scrisoarea trimisă forului suprem al audiovizualului, se precizează că ceea ce s-a difuzat arată o lipsă de informare cu privire la sistemul de protecție a copilului, iar expresiile dure folosite rănesc conștiința publicului, că subiectul serialului, modul în care este prezentat și imaginile din promo, pot afecta dezvoltarea psihosocială a copiilor aflați sub protecția statului și personalul care, plin de devotament, se ocupă de îngrijirea acestora. De asemenea, s-a precizat că și organizațiile neguvernamentale din domeniu au trimis către minister reclamații cu privire la conținutul serialului.

Prin urmare, serialul nu se mai numește  “Kimsesizler/Ai nimănui”, ci „Çocukluk/Copilărie„ și va fi difuzat de vineri, 9 octombrie.

Și nu mai există acel promo cu expresii dure…