KIRMIZI ODA/Camera Roșie, ecranizare după cartea scriitoarei-psihiatru Gülseren Budayıcıoğlu, ‘Madalyonun İçi: Bir Psikiyatrin Not Defterinden/Interiorul medalionului: din carnetul de notițe al unui psihiatru’, nimeni alta decât cea care a scris cărțile ce au fost punct de plecare pentru serialele „Mireasa din Istanbul„ și „Casa în care m-am născut, e destinul meu„,.este lider absolut de audiență a serii de vineri.

Gülseren Buğdaycıoğlu este de profesie psihiatru, a profesat timp de 23 ani în Ankara, iar în 2005 și-a împlinit un vis și a înființat, tot la Ankara, primul și singurul centru de psihiatrie din Turcia, “Özel MADALYON Psikiyatri Merkezi/Centrul de Psihiatrie Medalionul Special ”, unde au putut veni oameni din toate straturile societății și de unde, cu voia celor în cauză, s-au născut romanele autoarei.

Alte cărți publicate de scriitoare sunt: „Cele trei culori ale păcatului„, „Interiorul medaliei„, „Când regele pierde„, „Camdaki kız/Fata de la fereastră„..

*****

ACUN ILICALI a prins gustul serialelor și la TV8 are succes după succes.

Este în curs de a înființa și o platformă digitală.

Poate că ideea acestui serial a venit chiar la acest mic dejun. Scriitoarea mărturisește că Acun Ilıcalı se mulțumește cu puțină omletă și câteva felioare de pâine. Că este un bun prieten, drăguț, un om foarte modest și cu care să tot stai de vorbă că nu te saturi.