Trimiteți-vă fiicele la lupte sau arte marțiale


Actrița Șevval Sam a vorbit, în cel mai recent număr al revistei ELLE Turcia, despre violența domestică.

„Trimiteți-vă fiicele la sporturi de luptă sau apărare! Mă doare să spun asta, pare un pic precum legea junglei, dar nu-mi vine altceva în minte ca recomandare când mă gândesc la femeile și fetele neprotejate de lege. Dacă statul nu le apără, trebuie să învețe să se apere singure! Sigur că există și bărbați care nu sunt de acord cu această violență. Vreau ca și ei să se alăture acestei lupte! Aștept ca, în mod ironic, să spună „noi nu suntem dintre acei bărbați pe care îi știți voi„. Nu trebuie să fie o luptă care să excludă bărbații. Ar trebui să fie o luptă dincolo de sexe și având la bază dreptul la viață.„

5 comentarii

  1. Va rog sa primiti recunostinta mea pentru cele 2 materiale pe care le-ati repostat! Le-am recitit cu drag si mahnire!

    Apreciază

  2. Organizatiile internationale care monitorizeaza violenta domestica atrageau atentia ca , in Turcia, numarul crimelor in numele onoarei s-a dublat in 2019 fata de 2012! Turcia a ratificat Conventia de la Istanbul din 2012, dat face atat de putin pentru femei si copii! O replica din Fatmagul sintetizeaza bine aspectul violentei domestice: „Dusmanii mei sunt in afara casei, dar unii oameni sunt obligati sa isi priveasca dusmanul in ochi!” Sa traiesti cu un om( tata, frate, sot) care se transforma in fiara, te ucide si scapa cu pedeapsa minima sau este chiar laudat pentru ce a facut, asta este o tragedie! Demersul de mai sus este laudabil, dar nu rezolva decat partial o problema care vine din cutume reactivate de tacere, lasitate, incultura!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.