Studiourile BBC și Medyapım, unul dintre cei mai mari producători de conținut din Turcia, anunță un nou acord de format scenariu pentru Doctor Foster, serial premiat BAFTA. Scenariul a fost refăcut pentru publicul turc.

Actrița de succes Cansu Dere (pe care o cunoaștem și din: Anne/Mama, Sahsiyet/Personalitate, Ezel) va prelua rolul principal. Scris inițial de Mike Bartlett și produs de Drama Republic, serialul este o dramă psihologică captivantă despre o femeie care suspectează că soțul ei are o aventură.

Producția începe în această lună și va fi difuzată pe Kanal D în Turcia din octombrie 2020.

BBC Studios a licențiat anterior formatul Doctor Foster în India, Franța și Rusia și mai recent în Coreea de Sud, unde serialul (cunoscut local ca Lumea Căsătoritilor) a fost drama cu cel mai mare rating obținut vreodată la televiziunea sud-coreeană prin cablu TV.

Andre Renaud, SVP Format Vânzări pentru studiourile BBC a declarat: „Povestea doctorului Foster continuă să rezoneze cu publicul din întreaga lume, generând discuții despre alegerile pe care oamenii le întâmpină adesea în relațiile moderne. Gemma Foster este o femeie puternică și complexă și abia aștept să văd interpretarea lui Cansu Dere în povestea ei pentru telespectatorii turci. Cu palmaresul remarcabil Medyapım pentru adaptări de scenariu de calitate în Turcia și apetitul uriaș pentru dramă la nivel local, nu mă îndoiesc că această versiune a Doctorului Foster va captiva publicul din Turcia pe Kanal D – Sper că aceasta va fi prima dintre multele adaptări suplimentare în regiunea.”

Sursa: bbc.co.uk