Este titlul unui articol din Dizi Doktoru, articol pledoarie pentru culoarea verde.

„Verdele este culoarea renașterii. Reprezintă autoînnoirea, creșterea, naturalețea, puritatea. Este echilibrul dintre inima și creierul nostru.

Verde este și sosirea primăverii. Pe măsură ce asistăm la trezirea naturii odată cu primăvara și veghem ca împrejurimile să devină verzi, inimile noastre încep să tresalte. Noi descoperiri, noi începuturi, noi povești de dragoste coincid cu această perioadă. Primăvara este renaștere. Privind verdele, ne simțim plini de viață.

Difuzarea serialelor de comedie romantică pe care le urmărim pe ecrane are loc de obicei după primăvară, în lunile de vară.

În serialul Kiralık Aşk, personajul Defne este îmbrăcat adesea în verde. Deși culoarea verde îi stă oricum foarte bine actriței Elçin Sangu, personajul care îmbracă verdele putem spune că este mesagerul naturaleții, justeții, iar zâmbetul său amintește de venirea primăverii. 

Elcinverde

Culoarea verde reduce stresul în viața noastră. În viața modernă a orașului, oamenii sunt expuși la mai mult stres, deoarece sunt prinși între clădiri și departe de verdeață. Nu degeaba dorim o plantă verde în micile noastre birouri sau acasă.

Verdele vindecă inima. Verdele învață inima să iubească. Nu m-am exprimat greșit. Această culoare, care cuprinde sentimentele de compasiune, iubire, afecțiune, ne îndeamnă pe toți să fim buni.„