Conform jurnalistei Birsen Altuntaș, actrița SERENAY SARIKAYA ar fi ajuns la un acord cu NETFLIX pentru un rol de serial.

I s-ar fi propus mai multe opțiuni de proiect și se pare că va alege Miezul nopții la Palatul Pera„, un serial de opt episoade cu o femeie în prim plan.

bandicam 2020-06-09 21-29-32-913

În luna februarie, aceeași jurnalistă scria că, după succesul repurtat cu „Rise Of Empires: Ottoman”, cu Tuba Büyüküstün ȋn distribuție, regizorul Emre Şahin a ajuns la un acord cu Netflix pentru un nou proiect.

Va fi un serial după cartea lui  Charles King, „Miezul nopţii la Pera Palace” (Titlul original: Midnight at the Pera Palace. The Birth of Modern Istanbul).

Va fi adusă ȋn atenția publicului perioada 1918-1920, de transformare a Istanbulului, din capitala Imperiului Otoman ȋntr-un oraș global, modern și vibrant.

****

Emre Şahin s-a născut la Istanbul, a studiat Televiziune și Cinema la Colegiul Emerson din Boston, apoi și-a început cariera de regizor la Los Angeles.

*****

Dacă știrea se va confirma, SERENAY SARIKAYA ar fi la al doilea proiect semnificativ în această perioadă. Îndrăgita actriță se pregătește să filmeze și în rolul cântăreței BERGEN, „cântăreața suferințelor„ care, a trăit doar treizeci și unu de ani și a avut 129 de melodii și 11 casete.

În noaptea de 14 august 1989 a fost împușcată de fostul soț din cauza căruia în octombrie 1982 și-a pierdut ochiul drept pentru că acesta i-a aruncat cu vitriol pe față. Abia după ceva timp a putut vedea cu ochiul stâng. A continuat să cânte acoperindu-și ochiul drept cu părul.

Filmul va fi ecranizarea cărții despre cântăreață și Serenay Sarıkaya a mărturisit că a citit-o și a impresionat-o foarte tare.

*****

İsyan/Revoltă – muzica Halil Sezai Paracıkoğlu

Acest necaz al meu

Benim bu derdim

Nu este nici în ploaia care cade

Ne yağan yağmurda

Nici în toamna mincinoasă

Ne yalancı sonbaharda

Nici pe străzile pustii

Ne bomboş sokaklarda

Fiecare parte din mine e frântă

Kırılmış her yanım

Timpul se pierde în părul tău

Kaybolur zaman saçlarında

Ochii îmi sunt ațintiți pe drumuri

Gözlerim sokaklarda

Motivul, e dragostea mea ca o revoltă

Sebebi isyan aşkım

Înlăuntrul meu arde, înlăuntrul meu sângerează

İçim yanar, içim kanar da.

Revoltă!

İsyan!

A rămas în urmă un pumn de minciună

Geriye bir avuç yalan

M-ai aruncat în acest necaz,ai plecat și mintea îmi este întruna ca un fum

Beni bu derde sen attın da, gittin ya kafam hep duman.