Într-un interviu acordat lui Hakan Gence de la Hürriyet, Kadir Doğulu a fost întrebat despre dragoste și lumea pe care a construit-o împreună cu Neslihan Atagül Doğulu.

Chiar când vorbeau despre dragoste, a venit Neslihan și a salutat.


Întrebat ce poate spune despre lumea pe care a construit-o cu soția sa, Kadir D. a spus că o poate exprima cu un cuvânt: „treaz/trează*„.

„Atunci când vrei să construiești o lume, ești obligat să fii treaz. M-am însurat. Vreau să construiesc o lume. Este o decizie unilaterală, dar lumea nu o vei construi de unul singur. Trebuie să respecți și ceea ce vrea, ce vrea să facă, cât anume vrea să fie și ce vrea să facă în acea lume persoana de lângă tine. Și dacă respecți, trebuie să fii treaz. Ce înseamnă să fii treaz? Să înțelegi foarte bine ce anume vrea atunci când îți spune ceva. De aceea, starea de a te strădui să înțelegi ce transmite, are legătură cu a fi treaz. De aceea, în lumea pe care eu și Neslihan am construit-o, ne străduim să fim mereu treji, conștienți. Probabil că lumea construită de noi poate fi numită „o stare de dragoste trează„.

*treaz-vigilent

Întrebat cum ar caracteriza dragostea sa pentru Neslihan, acesta a spus: „Nu încape în cuvinte. Dacă m-aș strădui să o descriu, aș fi trist că nu ar fi completă. Orice simte un om, oricare ar fi el, cel mai frumos și cel mai moral pe lume, ar fi iad pe lângă ce simt eu pentru Neslihan.„

neslihankadir