Nu sunt alergător de 100 m


Taner Ölmez, actorul care dă viață personajului Ali Vefa din serialul Mucize Doktor/Doctor Miracol, a fost invitatul lui Bora Talat Oyacı  pe Youtube la „Conversații despre scenarii„.

Actorul a spus că primul gând despre a deveni actor își are rădăcinile într-o întâmplare când, fiind în școala medie, a fost dus, împreună cu colegii de școală, pentru a viziona o reprezentație de teatru le Teatrul Orășenesc. Acolo și-a dat seama că se poate juca mai bine și i-a spus profesorului de lângă el că nu se joacă natural. Acela este punctul din care a început să urmărească, să aprofundeze, să depună efort în acest sens.

A mai spus că este foarte fericit în teatru și mai mult decât a studia teatrul, îl fac fericit aroma teatrului și mediul în care se desfășoară. Acolo totul e real, își alege el singur piesa în care  vrea să joace, grupul cu care joacă, de aceea nu există probabilitatea de a nu fi fericit. Și îl învață atât de multe, încât nu poate descrie în cuvinte. Te dezvoltă oricum doar și dacă gândești de ce nu s-a putut ceva anume la o reprezentație și s-a putut la o altă reprezentație a piesei de teatru. Nici nu își imaginează un alt „teren de antrenament„ mai bun pentru actor decât teatrul.

Întrebat dacă pentru a deveni actor trebuie să ai studii în domeniu, actorul a spus că nu este nevoie să ai studii în domeniu pentru că oricine poate ascunde în sine un mare talent. Că se poate întâmpla ca frizerul, la care merge de patru-cinci ani, să joace un Hamlet pe care s-ar putea să nu-l mai vadă nicăieri. Oricine, din orice profesie, dacă e foarte talentat, poate să o facă mai bine decât unul care a studiat 4-5 ani în domeniu. Dar ar vrea să nu se interpreteze aformația lui drept „nu e nevoie să studieze„. Este de părere că profesorii de la facultatea de teatru nu au o baghetă magică astfel încât, după patru ani de studiu, să te declare bun actor. Ai studia și ai putea sau nu ai putea deveni un actor bun sau ai putea fi un foarte bun actor fără studii în domeniu.

Actorul a spus că întotdeauna își dorește roluri diferite. După Medcezir, acesta a primit foarte multe oferte pentru a juca roluri asemănătoare cu Mert Asım Serez, așa cum, în această perioadă primește oferte pentru a juca rol asemănător cu Ali Vefa în filme.

Spune că actorii care se complac în a primi roluri asemănătoare au o vină, dar vinovați sunt producătorii și impresarii pentru că te pot aduce în situația ca, după 20 de ani de carieră, să vezi că toate rolurile sunt la fel și nu ai ieșit din conac. Pentru el, ca în Shakespeare, contează mai mult mâna de oameni care îl vede decât o mulțime neinformată.

A mărturisit că uneori reușește să reziste tentației de a accepta roluri asemănătoare, alteori nu, dar se străduiește să reziste.

Taner Ölmez a spus că nu este alergător de 100 m, ci de distanță, de aceea aleargă cu pași mărunți, precum un poștaș, altfel nu i-ar ajunge respirația și ar cădea.

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Interesant articol!Imi place cum gandeste acest actor, asa ar trebui sa gandeasca fiecare actor care se respecta si care-si respecta publicul.Apreciez actorii versatili, cameleonici, care-si doresc sa evolueze.Bravo lui ca nu si-a dorit sa ajunga sa aiba succes urmand calea cea mai usoara.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.