ACTORI TURCI

Pandemia COVID-19 a determinat o creştere a vânzărilor serialelor turcești în străinătate


Într-un interviu acordat jurnalistei Oya Doğan, pentru Dizi Doktoru, proprietarul companiei Global Agency,  İzzet Pinto, recunoscut drept vânzătorul serialelor turcești în lume, acesta fiind cel care a vândut, printre multe alte seriale, „1001 Gece/1001 de nopți„ și „”Muhteşem Yüzyıl/Secolul Magnific”, a mărturisit că în perioada pandemiei au crescut vânzările serialelor turcești.

MUHTESEM

Pinto

Acesta a spus că perioada de aur a vânzărilor serialelor turcești în străinătate a fost până la finalul lui 2018. În 2019, nu a fost on scădere dar nici vânzările nu au crescut, fapt despre care a spus că nu e ceva rău pentru că nu s-a înregistrat o scădere drastică și nu se va înregistra nici în 2020.

Într-o perioadă când multe domenii de activitate au fost lovite de pandemia COVID-19, sectorul de distribuție a avut de câștigat. În străinătate există o problemă cu dublajul și subtitrarea, care se fac mai greoi, dar Global Agency a transformat această situație în avantaj. De pildă un client care a cumpărat, difuzat „Binbir Gece/1001 de nopți„ și căruia anul trecut i-a expirat dreptul de a mai difuza, a solicitat încheierea unui nou contract pentru că serialul a avut rating bun și are deja episoadele dublate. Aceasta este o nouă sursă de venit pentru distribuitori- prelungirea licenței. O altă sursă de venit o reprezintă proiectele pentru care deja au dublaj și subtitrare. De pildă, un serial a fost vândut, anii trecuți, în patru țări din America Latină, dar obiectivul companiei era să-l vândă în cincisprezece țări. Acum e foarte prețios acest stoc gata de difuzare.

„Este o perioadă în care încheiem contracte cu noi clienți și muncim fără oprire. În această perioadă au de câștigat producătorii care au o arhivă bogată.„ a mai spus Pinto.

Engin Akyürek, Halit Ergenç, Beren Saat, Cansu Dere, Bergüzar Korel, Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Burak Özçivit, Kenan İmirzalıoğlu, Hazal Kaya sunt actori pentru care, de ani întregi, există foarte mare cerere.

PARAMPARCA

Serialele turcești au intrat și pe piața europeană. O piață nouă este Portugalia. S-au vândut și în Italia. Spania a cumpărat „Paramparça/Furtună pe Bosfor„ și „İstanbullu Gelin/Mireasa din Istanbul„. O piață pe care se străduiește să intre Global Agency este Franța și apoi Germania.

asliozcan (3)

Pinto a mai spus că ar trebui să fie difuzate în Turcia 30-39 de episoade dintr-un serial pentru a avea șansa de a fi vândut în străinătate. Din acest punct de vedere, 2019 e anul în care a staționat creșterea pentru că sunt puține seriale care s-au difuzat întreg sezonul.

Iar în 2020, din păcate, din cauza pandemiei, s-au oprit proiecte și a aveut de câștigat doar distribuția.

İzzet Pinto i-a vorbit jurnalistei Oya Doğan şi despre „Kiralık aşk” şi „Erkenci Kuş”, comediile romantice fiind solicitate, dar despre acestea veți citi în următorul articol. Rămâneți aproape!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.