Pregătirile celui de-al treilea sezon ATİYE, cu Beren Saat în rolul principal, sunt în plină desfășurare. Potrivit jurnalistei Birsen Altuntaș, scenariul celor opt episoade ale producției OGM Pictures este scris de Atasay Koç, Cansu Çoban și Merih Aslan, aceeași echipă care a scris  Hakan Muhafız/The Protector.

Al doilea serial original turcesc ce va fi pe NETFLIX, „ATİYE”, este inspirat din romanul lui Şengül Boybaş “Dünyanın Uyanışı/Trezirea Lumii” și aduce povestea captivantă și mistică a tinerei și frumoasei pictorițe Atiye.

La gala de lansare a serialului, Beren Saat declara:

bandicam 2020-04-12 11-17-19-720

„De fapt, este o poveste născută din aceste ținuturi geografice. Pe de o parte, rolul principal îl are Göbeklitepe. Se încearcă scoaterea la lumină a unui secret al acestei descoperiri care este foarte importantă pentru omenire. Iar noi, ajutăm revitalizarea acestei povești. Rolul principal, de fapt, în această poveste, îl are Anatolia.„

A mai spus că Atiye este povestea de luminare, de trezire a unei femei și, odată cu trezirea ei, a ajutat la trezirea altora, de această poveste vor beneficia mulți oameni.

S-au filmat două sezoane ale serialului.

Kelly Luegenbiehl, Director General Adjunct Producții Internaționale Netflix, declara pentru Ranini:

„Avem convingerea că, după primul serial original turcesc pe Netflix „The Protector„, iubit foarte mult atât în Turcia, dar și în Lume, și al doilea serial original turcesc va fi foarte iubit. Cu Beren Saat în rolul principal, acest serial va purta în toate colțurile lumii o nouă și foarte emoționantă poveste. Drumul nostru, început la Istanbul cu Hakan: Muhafız/The Protectr, va continua cu noul serial, „Atiye„,la Göbeklitepe și Nemrut, va aduce lumii frumusețile naturale și bogățiile Anatoliei, valorile istorice și culturale. Suntem foarte fericiți că avem colaborarea cu Beren Saat care se întoarce pe ecrane cu Atiye, un rol de femeie puternică.„

„Atiye este o însoțitoare de drum care mă doare și mă adâncește. Sper să aibă cale deschisă. Am simțit asta profund la Fatmagül și Ela. Unele povești sunt mai mari decât tine și trebuie spuse prin cultura populară în beneficiul oamenilor. Multe femei vor beneficia de povestea trăită de Atiye. “spunea Beren Saat pentru revista Based İstanbul.

Beren Saat a împlinit anul trecut cincisprezece ani de carieră și a marcat sărbătoarea cu un rol principal într-un serial, ATİYE, pe NETFLIX, în 190 de țări.