Dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Turcia, a dezmințit știrea

Ministrul Sănătății din Turcia, dr. Fahrettin Koca, a susținut o conferință de presă ȋn care a prezentat informații cu privire la  cele mai recente evoluții privind coronavirus și noile măsuri anunțate după ședința Comitetului științific.

Ȋntrebat despre prețul kiturilor de testare rapidă și kiturile venite din China ȋn schimbul vaccinurilor trimise ȋn vremea lui Atatürk, ministrul a spus că nu se pune problema unui preț al kiturilor deoarece ministerul nu cere nimănui bani pentru kiturile de testare și nici nu dă voie cuiva să ceară bani și toate kiturile și medicamentele venite sunt cumpărate de stat, deci nu au primit nimic gratis.

Din China au sosit 50.000 de kituri pentru testare rapidă, până joi vor veni 300.000. Ministrul a precizat că există un acord pentru un milion de kituri.

Ministerul a ȋncheiat acorduri cu 20 producători autohtoni de măști și a subliniat că, atâta timp cât Turcia are nevoie de măști, fiind pandemie, acestea nu vor fi exportate.

A fost fondat Institutul Vaccinului și șase universități au fost invitate pentru a depune eforturi ȋn dezvoltarea unui vaccin.

Ȋn Turcia  există două firme care produc aparatul respirator și statul a ȋncheiat acord pentru 5000 bucăți. Numărul firmelor producătoare va ajunge la patru. 

Până ieri au fost confirmate 1236 de cazuri și 30 de  oameni și-au pierdut viața. 

Cifrele se  dau ȋn fiecare seară, la o oră târzie. 

 

Categorii:Special

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.