Jurnalista Birsen Altuntaș scrie că Dilan Çiçek Deniz va juca rolul principal într-o coproducția turco-spaniolă, TimsB și Plano A Plano. Ethem Özışık s-a alăturat echipei de scenariști. 

bandicam 2020-01-26 13-52-40-709

Scriam cândva aici, potrivit jurnalistului Sina Koloğlu de la Milliyet, că Tims&B Productions, compania fondată de Timur Savcı și Burak Sağyaşar, a încheiat un contract de parteneriat cu una dintre cele mai importante companii de producție din Spania- Plano a Plano, companie agreată de Netflix. Au semnat contractul la standul  İnter Medya. Primul proiect va dura două sezoane, fiecare de câte zece episoade a câte 50 minute. Povestea va fi în  Turcia și Spania. Va fi o comedie romantică și se va vorbi mai mult limba spaniolă.

Vom vedea dacă se va confirma subiectul.

Și mai scriam cândva că Dilan Çiçek Deniz (Sena din serialul „Çukur/Groapa”)scrie în engleză și spaniolă și vrea să publice o carte.

Actrița a absolvit Universitatea Bilgi/Secția Filologie.

Este născută în 1995 la Sivas dintr-o familie de cadre didactice. În timpul liceului, timp de trei ani, a luat lecții de teatru și la 17 ani a primit un premiu pentru actorie la o competiție între licee. În timp ce studia la secția Ghizi de turism a Universității Ege, aceasta și-a dat seama că o pasionează literatura și a susținut din nou examenul.

La 15 ani, a publicat o primă carte de poezie, “Güneşi Annem Sanırdım/ Credeam că soarele e mama”.  

Dilan Çiçek Deniz era model și în 2014 a participat la Elidor Miss Turkey și s-a clasat pe locul al doilea. În 2015, ea a reprezentat Turcia la Miss Universe în Miami.

Primul său rol (Ebru) l-a jucat în 2015 în serialul difuzat de Star TV “Tatlı Küçük Yalancılar/ Mici, dulci mincinoși/„împreună cu Bensu Soral, Şükrü Özyıldız, Alperen Duymaz, Beste Kökdemir, Büşra Develi, Burak Deniz.  (13 episoade)