Când își suflecă mânecile teoreticienii conspirațiilor


Avocatul casei de producție AY YAPIM a reacționat față de zvonul că s-ar fi demarat o anchetă sub acuzația de propaganda în favoarea FETÖ în serialul BABİL care îi are în rolurile principale pe : Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Mesut Akusta, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu.

Seyhan Avşar, de la cotidianul Cumhuriyet, a scris că a vorbit cu avocatul de la AY YAPIM și i s-a răspuns că nu a primit o astfel de informație și că urmărește în social media acele susțineri.

bandicam 2020-01-21 16-00-38-573

„Când și când, se lansează susțineri despre proiectele nou începute. Iar noi, în această perioadă, formulăm plângere penală împotriva celor în cauză. Acest serial este despre povestea de viață a unui academician despre care s-a susținut că a primit mită. Nu este corect, sub nicio formă, să fie trasă spre orice direcție.„

Avocatul a mai spus că nu vor da o explicație scrisă despre acest subiect și a repetat că nu au primit nicio informație sau comunicare cu privire la anchetă.

Babil

Că bine zicea Ranini azi.

Ce să facem, nene, nici rating să nu luăm? Când audiența e mare, imediat își suflecă mânecile teoreticienii conspirației. Săptămâna asta cred că va forța rating 9. Actualizez: Babil va lua10 plus„

bandicam 2020-01-21 17-46-28-830

 

Am urmărit primul episod al serialului BABİL. Pe scurt, profesorul universitar İrfan și-a dedicat viața carierei sale, este pe cale să devină Decan, dar un altul râvnește la acest post și lansează împotriva sa „dovezi„ mincinoase în sensul că ar fi primit mită și ar fi influențat cursul unei licitații. Este demis din postul de la universitate și începe împotriva sa o anchetă în startul căreia i-au fost blocate conturile bancare și se trezește că nu e în stare să-i ia un cadou de ziua fiului său. În timp ce nevasta îi făcea reproșuri în acest sens, fiul încearcă să ia tableta de pe bibliotecă și cade. Ducându-l la medic, află că cel mic ar trebui operat de urgență pentru că pata care se vede ar putea fi tumoră. Acum sigur au nevoie de bani și, după încercări eșuate la cunoștințe și prieteni, soția îi spune să-i ceară bani prietenului din copilărie. Până la urmă, merge ea la respctivul, după ce se mai văzuseră în urmă cu opt ani, și îi spune în ce situație se află.

Irfan vinde mașina și astfl face rost de o parte din bani.

Merge cu fiul la magazin pt a-i lua cadoul dorit de ziua lui. Este un joc scump și lasă acolo ultimii bani. Cel mic pare că s-a rătăcit în magazin, dar i-a spus tatălui că stătea acolo între jucăriile de pluș pt că i s-a întunecat privirea și a amețit.

A doua zi, Irfan ajunge la prietenul din copilărie care,pentru a găsi bani, îl duce la un fost cămătar și un prosper „om de afaceri„, adică „mafiot„, cum spune Irfan.

Primește banii cu împrumut, dar a fost nevoit să suporte atitudinea cămătarului care l-a întrebat de ce a venit la el, i-a spus că o fi el academician, dar a ajuns la ușa unuia cu patru clase. Irfan i-a răspuns „Dar când vă îmbolnăviți, mergeți la ușile celor cu studii superioare.„ I s-a răspuns că „Dau bani și Slavă Domnului, vin la picioarele mele„.

În timp ce aștepta să intre în „audiență„ la cămătar, o cunoaște pe Ayșe/Aslı Enver, absolventă de Filologie,  care vine într-un suflet în sala de așteptare crezând că a întârziat la interviul pentru angajare ca secretară deoarece nu fusese repartizată nicăieri și avea nevoie de bani. Avea un CV mototolit, nu a trecut adresa de e-mail, avea emoții. Profesorul i-a spus că încrederea în sine a unui om cucerește întotdeauna, de aceea ar fi bine să aibă o astfel de atitudine. Dar după ce a ieșit din audiența de la cămătar, profesorul a trecut din nou prin sala de ședințe. A întrebat-o pe Ayșe dacă nu mai are o altă alternativă dee job, ea i-a spus că nu și atunci i-a recomandat să aibă o atitudine de om aflat în fața ultimei șanse, să-l facă pe „omul de afaceri„să simtă că el e salvarea ei, că el e tatăl celor necăjiți etc. Și Ayșe a fost angajată.

Când au mers din noul cu fiul la medic, au aflat că ar trebui operat la un profesor în America și aveau nevoie de peste un milion.

Prietenul din copilărie locuia într-un apartament dintr-un complex rezidențial de lux. Era omul de încredere al cămătarului, avea procură de vânzare în numele firmei și s-a decis să pună la cale o acțiune care să aducă banii necesari, chiar mai mult, apoi el, profesorul, familia, să fugă în America.

Îi sugerează omului de afaceri să-și ducă iubita la Paris la un an de aniversare a relației lor, dar aceasta nu avea dispoziția necesară, fratele fiind în spital, bătut din gelozie tot de omul de afaceri, crezând că este un iubit al iubitei lui. El amână călătoria, dar în firma lui se întâmpla ceea ce a plănuit omul lui de încredere. Au adunat niște oameni bogați pe care profesorul Irfan, sub altă identitate, să-i convingă că este bine să cumpere acum apartamente din complexul rezidențial și, dacăvor plăti avans, vor avea o reducere de 30 la sută.

Patronul află întâmplător despre „eveniment„ pentru că iubita lui a primit de la el cheile celui mai frumos apartament, ea lucra în firmă și știa că încă nu a început vânzarea apartamentelor, dar, mergând să-și vadă cadoul, a auzit conversația dintre două femeei bucuroase că au cumpărat acum apartament de lux.

Prietenul lui Irfan află că patronul nu a plecat și lucrurile se precipită. Decid să plece rapid în America sub identități false. Se înțeleg să se vadă undeva și de acolo să plece.

Prietenul din copilărie are ideea de a nu-l mai lua pe Irfan și să fugă singur cu banii, dar, în cele din urmă, amintindu-și de copilăria lor, merge în fine la locul întâlnirii.

Omul cu ideea mai era urmărit și de alții față de care avea o datorie. Îl urmăreau, în amenințau, îl băteau.

Până la urmă, i-au dat o săptămână termen de înapoiere a banilor.

Valiza cu bani pică în mâinile lor.

Cămătarul îi prinde pe cei doi prieteni și e decis să-i omoare turnând beton peste ei. Ei vor scăpa de acolo și vom vedea ce va mai fi.

*Soția profesorului a făcut copilul cu prietenul profesorului, în urmă cu 8 ani, iar Irfan nu știe că nu-i este fiu.

*Iubita cămătarului este fosta iubită a profesorului Irfan. Iubita din tinerețe, cu multe scrisori de dragoste și încă plânge după el. Nu s-au întâlnit încă în noul context.

Cam despre asta e serialul.

Am scris PE SCURT. Hahaha.

Serialul a fost redifuzat aseară, după Fiica Ambasadorului.

În aceată seară se va difuza un nou promo pentru al doilea episod.


Eroare
Acest video nu există

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.