Al doilea serial original turcesc ce va fi pe NETFLIX, „ATİYE”, este inspirat din romanul lui Şengül Boybaş “Dünyanın Uyanışı/Trezirea Lumii” și aduce povestea captivantă și mistică a tinerei și frumoasei pictorițe Atiye.
Atiye trăiește o viață simplă și fericită, la Istanbul, alături de familia și Ozan, iubitul ei.
Până în clipa când s-a descoperit în Göbeklitepe cel mai vechi sanctuar din lume.
Erhan, arheologul care face săpături în zonă, descoperă relații mistice și un simbol între Atiye și Göbeklitepe.
Atiye decide să își caute trecutul în sanctuarul antic.
Pe măsură ce se deschide cortina acestui mister, Atiye se va confrunta cu evenimente ce îi vor aduce o serie de întrebări despre trecut și viitor, real și spiritual.
La gala de lansare a serialului, Beren Saat a declarat:

„De fapt, este o poveste născută din aceste ținuturi geografice. Pe de o parte, rolul principal îl are Göbeklitepe. Se încearcă scoaterea la lumină a unui secret al acestei descoperiri care este foarte importantă pentru omenire. Iar noi, ajutăm revitalizarea acestei povești. Rolul principal, de fapt, în această poveste, îl are Anatolia.„

Beren Saat a mărturisit că este foarte norocoasă să facă parte din același proiect cu partenerul ei de rol Mehmet Günsür și a mai spus:
Ne-am străduit să spunem o poveste foarte frumoasă. Am muncit cu o echipă formată din oameni care nu întâmplător sunt împreună, oameni frumoși,talentați, ce știu să viseze și muncesc cu dragoste. De aceea avem emoții. Pe de o parte, avem încredere în serialul pe care l-am realizat. De asemenea, a fost foarte special pentru noi ca Netflix să ne ofere un spațiu liber și să ne sprijine cu încredere. Vă mulțumim pentru că ați venit.„
Interpretul rolului Erhan, actorul Mehmet Günsür a spus:
„ Ne-am simțit foarte în siguranță. Netflix este o instituție foarte mare, iar confortul său este într-adevăr important. A fost minunat să muncesc cu Beren, a fost minunat să muncesc cu toți colegii actori. Cred că am format o echipă foarte bună. Iubim foarte mult ceea ce am reușit.„

Beren Saat a mai spus că Atiye este povestea de luminare, de trezire a unei femei șim odată cu trezirea ei, a ajutat la trezirea altora, de această poveste vor beneficia mulți oameni.

Întrebată despre aportul lui Kenan Doğulu, soțul ei, în acceptarea acestui proiect, actrița a spus că soțul ei nu se amestecă în luarea unor astfel de decizii.

S-au filmat două sezoane ale serialului.

beren2BerenSaat1

Beren Saat a mărturisit că a mai lucrat cu tehnici de pictură în universitate, dar aici a fost precum o coregrafie și o altă tehnică și a fost foarte încântată.

Nici pentru Mehmet Günsür nu a fost un subiect străin, deoarece este preocupat de arheologie, misticism, ezoterism.

A mai spus „E timpul trezirii pentru întreaga lume și ce fericire pentru noi să contribuim câtuși de puțin.„

Kelly Luegenbiehl, Director General Adjunct Producții Internaționale Netflix, declara pentru Ranini:

„Avem convingerea că, după primul serial original turcesc pe Netflix „The Protector„, iubit foarte mult atât în Turcia, dar și în Lume, și al doilea serial original turcesc va fi foarte iubit. Cu Beren Saat în rolul principal, acest serial va purta în toate colțurile lumii o nouă și foarte emoționantă poveste. Drumul nostru, început la Istanbul cu Hakan: Muhafız/The Protectr, va continua cu noul serial, „Atiye„,la Göbeklitepe și Nemrut, va aduce lumii frumusețile naturale și bogățiile Anatoliei, valorile istorice și culturale. Suntem foarte fericiți că avem colaborarea cu Beren Saat care se întoarce pe ecrane cu Atiye, un rol de femeie puternică.„

Beren Saat a purtat o ținută Özgür Masur

Din 27 decembrie, primul sezon ATİYE, pe NETFLIX, în 190 de țări.