Netflix a anunțat că a cumpărat, la unul dintre cele mai mari târguri de carte din Germania, The Frankfurter Buchmesse, drepturile de ecranizare a romanului “Aşk/Dragoste”, scris de Elif Şafak,  autoare, publicistă și oratoare de origine turcă, nominalizată pentru premiul Man Booker, despre care criticii de carte au doar cuvinte de laudă.

Pornind de la această carte, se va filma un serial original. Încă nu au fost făcute publice detaliile.

Cartea scrisă de Elif Şafak a fost publicată în 2011, a fost vândută în Turcia în peste 850.000 de exemplare, apoi a fost tradusă în 37 de limbi, inclusiv în limba română (Cele patruzeci de legi ale iubirii, traducere din limba engleză: Ada Tănasă, Iași, Editura Polirom, 2011 ).

în 2010, guvernul francez i-a oferit distincția onorifică Ordinul Artelor și Literelor.

Membră a The Royal Society of Literature, Elif Şafak este unul dintre cele mai importante nume ale literaturii contemporane.

 “Fiecare dragoste și prietenie adevărată aduce o schimbare neașteptată. Dacă rămânem aceeași persoană înainte sau după ce iubim pe cineva, înseamnă că nu am iubit suficient…„ Ella Rubinstein locuiește, într-un cartier bun, o casă frumoasă, cu soțul și cei trei copii. Pare că există totul pentru o siguranță de sine a cuiva care are totul. Dar lipsește ceva, ceva ce nu-și poate spune nici sieși și nici nu poate spune altora. Ella are un gol chiar în centrul vieții sale. Un gol care trebuia umplut cu dragoste.

Ella începe să citească, aproape întâmplător, manuscrisul lui Aziz Zahara, care dorea să publice o carte, despre relația extraordinară dintre Shams și Mevlânâ Celâleddin Rûmî, cel mai important poet și mistic persan și islamic al secolului al 13-lea, și simte o dorință profundă în sufletul său, ceea ce o conduce în cele din urmă într-o călătorie pentru a-l cunoaște și mai îndeaproape pe acest misterios scriitor. Această poveste este o călătorie a filozofiei spirituale, a înțelepciunii și a artei poeziei, ducând-o pe Ella și pe cititorii ei într-o lume misterioasă în care descoperă prietenia, libertatea, credința și inimile zdrobite ale dragostei.„

Sursa: RANINI TV

View this post on Instagram

The six of us together!! At @southbankcentre a beautiful evening celebrating literature, the art of storytelling, empathy and our common humanity. #BookerPrize2019 shortlisted authors on stage for the first time at an event moderated generously by Nathalie Haynes📚📚📚 Altı yazar ilk defa bir arada. Booker adayı romancıların ortak etkinliğine gelen, imza kuyruğunda sabırla bekleyen okurlara candan teşekkür ediyorum.Sevgili güzel dost, kızkardeş, ruhdaşım Nurcan, ilk fotoğraf için, geldiğin için çok çok sağol #bookerprize2019 #literary #fictionbooks #southbankcentre #bookevents #citizensoftheworld #10minutes38secondsinthisstrangeworld #booksarelife #writersarereaders #artmatters #stories #chooseempathy

A post shared by Elif Şafak Elif Shafak (@shafakelif) on