Sări la conţinut

NETFLIX nu se retrage din Turcia


  • Cresc investițiile în Turcia
  • Se vor lua măsuri suplimentare pentru controlul parental

Purtătorul de cuvânt al Netflix a transmis un comunicat de presă prin care a dezmințit zvonul că Netflix s-ar retrage de pe piața turcă din cauza noii reglementări cu privire la transmisiile prin internet.

Iată cum sună comunicatul de presă al NETFLIX:

„Am inițiat procesul de solicitare a licențelor, așa cum prevăd noile reglementări pentru transmisiile de internet. Avem în Turcia un număr de 1,5 milioane de membri, număr care crește pe zi ce trece.

Credem că membrii noștri apreciază varietatea de conținut ce își are originea în cele patru colțuri ale lumii și poveștile locale pe care le purtăm în întreaga lume.

Prin urmare, continuăm să ne creștem investițiile în Turcia și să purtăm discuțiile cu oficialii pentru măsuri suplimentare în vederea consolidării controlului parental.

Scopul nostru este să ne asigurăm că membrii noștri se bucură de conținutul pe care îl preferă în timp ce ne protejăm copiii de conținut care nu este potrivit pentru vârsta lor.

Cu stimă,

NETFLIX TURCIA“

Reglementarea, pornită la inițiativa RTÜK/Consiliul Superior al Radio Televiziunii și Autoritatea tehnologiilor informației și comunicațiilor, dă putere CNA-ului turcesc să controleze și televiziunile digitale: Netflix, PuhuTv sau BluTV care, conform noii reglementări, au obligația de a obține licență de emisie de la RTÜK și, la fel ca televiziunile obișnuite, sunt lupa acestei autorități.

Vor fi monitorizate: emisiunile de știri, serialele, filmele și tot ceea ce se difuzează prin intermediul platformei digitale.
Pentru transmisiile prin internet sunt trei tipuri de licențe:
* licență de transmisie internet-radio pentru transmisiile radio
* licență de transmisie emisiuni de televiziune prin internet
* licență de transmisie servicii de emisie la cerere (cele cu abonament)
Sunt supuse acestei reglementări și entitățile care difuzează din străinătate, dar în limba turcă sau transmisiile comerciale care, deși nu sunt în limba turcă, sunt în legătură cu Turcia.
RTÜK  poate aplica amenzi celor care difuzează fără licență și/sau poate solicita împiedicarea accesului sau poate face plângere penală împotriva acestora.
Licențele de emisie costă 10.000 TL pentru radio și 100.000 TL celelalte.
Posturile digitale care emit pe bază de abonament, tot conform noii reglementări, au obligația de a plăti către RTÜK 5 la mie din încasările anuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: