KEREMCEM şi Özgü Kaya, protagoniştii serialului “Kimse Bilmez/Nu ştie nimeni”, au acordat un interviu cotidianului SABAH.

ko3.jpg

Pınar Yıldız Yüksel scrie:

„Este imposibil să nu simți compatbilitatea dintre Keremcem și Özgü Kaya. Când sunt împreună, se distrează foarte mult și râd în permanență. Energia lor te cuprinde și pe tine. Am apreciat foarte mult că la ședința foto, Keremcem, cu experiența sa, a direcționat-o pe Özgü și a făcut-o să se simtă mai degajată…„

În vârstă de 23 ani, Özgü Kaya, la început de drum în actorie, este talentată și foarte simpatică.

Cântă la trei instrumente muzicale: vioară, chitară și pian. Actualmente urmează cursuri de operă la Conservator.

Pe lângă actorie, muzica este numitorul comun al celor doi. La platouri cântă în duet.

De ani buni în sectorul serialelor, Keremcem subliniază importanța de a fi un bun actor.

„Cu cât faci mai bine ce ai de făcut în profesie, cu atât mai mult strălucești. Astfel, scenariștii scriu altfel pentru actorii care dau strălucire personajelor interpretate.„

Keremcem a spus că, înainte de a începe filmările pentru serial, a avut două, trei luni de pregătire cu echipe formate din regizori de acțiune, dublură, antrenor de lupte și a fost o pregătire foarte profesională și la standard internaționale. Se antrena întâi la lupte, apoi regizorul stabilea coregrafia la care se muncea. Deși era obișnuit să facă sport, tot timpul transpira.

Întrebat cum a evoluat domeniul de 15 ani, de când este în sectorul serialelor, Keremcem a răspuns:

„În trecut, se filma cu o singură camera și o singură echipă și până în 70 de minute. Acum, se filmează cu două sau patru camera și cel puțin 140 de minute. Prelungirea duratei episoadelor este interesantă și incomparabilă în lume, dar am evoluat foarte mult din punct de vedere ethnic. Putem vinde seriale în întreaga lume, iar ei cumpără serialele noastre, impart un episode în cinci și difuzează întreaga săptămână.

ko2.jpg

Keremcem a mai fost întrebat dacă simte diferența de generații având în vedere că acum 15 ani avea rol principal, dar acum, tot în rol principal, cei mai mulți dintre colegi au 22, 23 ani.

Acesta a răspuns:

„De pildă, partenera mea Özgü are 23 de ani. Alege să beneficieze de experiența mea. În trecut, diferența dintre generații era de 10 ani. Acum a coborât la 3 ani. Este un sentiment aparte.

Dar cu Özgü nu trăim diferența de generații. Deoarece și eu urmăresc tehnologia și domeniul. Și Özgü este matură. Sigur că o văd uneori cumpărând genți de pe internet. (Râdem).

Întrebată dacă are ce învăța de la Keremcem, Özgü Kaya a răspuns:

„Sunt foarte norocoasă. Majoritatea timpului îl petrec cu Keremcem. De asemenea, beneficiez de experiența actoricească și de viață a colegilor Engin Hepileri, Ahmet Mekin.

Actrița a fost întrebată despre studiile în muzică și a răspuns că studiază opera la Conservator.

Keremcem a adăugat: „Are voce de privighetoare. Când cântă Özgü, mie îmi vine să nu mai cânt pentru că ea are mai mult decât minunată.„

Özgü Kaya a mai spus că cel mai important motiv pentru care se înțelege atât de bine cu Keremcem este muzica, slăbiciunea ei.

Întrebată dacă va continua cu actoria sau dorește o carieră în muzică, aceasta a spus că are obiective și în muzică, dar acum avanează în actorie și este foarte nouă în domeniu. Nu este lacomă. Vrea să avaneze cu pași siguri. A avut ocazii frumoase în muzică, dar le-a amânat.

Întrebată dacă o ssperie notorietatea la 23 de ani, a spus:

„La început nu am crezut și nu am putut accepta pentru că primul rol a fost un personaj încurcă-lume și eram oprită pe drum iar doamnele în vârstă îmi reproșau că din cauza mea se certau „copiii1, dar tinerii reacționau pozitiv. Am fost foarte surprinsă când fanii au început să vină la platourile de filmare. Depuneau eforturi necondiționat. Era foarte special să simt prețuirea lor.

„Personajul Ali Hoca este foarte iubit de public. Ați spus că aveți aceleași valori etice. Care sunt acestea?„ a fost întrebat Keremcem.

A răspuns:

Da, s-a format o masă care folosește mereu apelativul „Hoca„. Le place foarte mult. Chiar au realizat un clip cu momente în care Özgü spune „Hocam„.

Ali Hoca este un bărbat care a trait experiențe formidabile, dar a urmărit mereu cee ace este bun și corect. Din acest punct de vedere, suntem compatibili. Este un personaj pro corectitudine, bine, dreptate. Așa mă străduiesc să fiu și eu. Nu este o strădanie plastic, ci așa este înlăuntrul meu.

Întrebată dacă acum este îndrăgostită, Özgü Kaya a răspuns:

  • Nu. Nu e nimeni în viața mea. Mă concentrez la munca mea și asta mă face foarte fericită.

Când jurnalista a spus că și Özgü
este dintre cei cărora le place singurătatea, actrița a răspuns:

  • Da. Când am venit în İstanbul, doi ani am stat singură și m-am obișnuit. Nu mă plictisesc niciodată. Sunt împăcată cu mine și îmi place să petrec timp cu mine însămi. Actoria are aportul ei. Văzând personaje diferite, mă descopăr și pe mine.

Întrebată ce însușiri a descoperit ulterior la sine însăși, aceasta a spus:

„De pildă, jucam un personaj ambițios și gelos. Era un personaj față de care reacționa publicul. M-a ajutat să-mi descopăr latura ambițioasă.

A mai spus că îi place foarte mult personajul Sevda și nicodată nu reclamă când obosește după ore îndelungate de filmări.

„Îmi iubesc foarte mult munca și îmbrățișez inclusive dificultățile ei. Oboseala se poate gestiona. Am internalizat foarte tare caracterul și scenariul.
Actrița a spus că ea cântă a chitară, vioară și pian. În școala primară, a studiat chitara clasică, apoi canto/ A studiat liceul de arte frumoase la secțiunea vioară. La pian cântă din gimnaziu. Se focusează mereu pe ce are de făcut și vrea să o facă bine. De aceea, la universitate a ales nu instrument ci scena. Pasiunea pentru actorie vine de la cursurile de scenă din facultate.

Jurnalista i-a spus lui Keremcem că pare un om foarte calm de parcă nu se poate enerva niciodată.

„Nu sunt un bărbat care știe să se supere foarte tare pentru că am crescut într-o familie unde tonalitatea vocilor nu a fost ridicată. Chiar când mă supăr, cred în importanța comunicării, aceea de a sta de vorbă.

Întrebat dacă Keremcem s-a enervat la filmări, Özgü Kaya a răspuns: „Până și nervozitatea lui are calmitate, dar, fiind obișnuiți cu el calm, devenim încordați. Dar poate fi logic chiar și când se enervează…„

Keremcem a adăugat:

„Nu reușesc să țip. Când mă enervez, nu spun lucruri semnificative. Dar e frumos că se înțelege tăcerea mea. Acum înțeleg că am o parteneră care îmi înțelege tăcerea. (râdem)

Întrebat cum e Özgü la flmări, Keremcem a spus:

„Este foarte veselă. Râde foarte dulce. Uneori, începe să râde de ceva la care nu râde toată lumea și nu se mai oprește. Eu reușesc să o opresc. S-a întâmplat să o așteptăm să se oprească din râs. Chiar și la patru dimineața începe să râdă. Și asta ridică motivarea echipei.

Özgü Kaya a adăugat:

„Pentru că, din pricina rolului, plâng mult la filmări, organismal începe, după o vreme, să reacționeze râzând. Și-apoi, plâng destul de repede. Încep să plâng chiar și când mă gândesc la scena respectivă.
Întrebată dacă este sentimentală, aceasta a răspuns că este foarte sentimentală.

Keremcem a adăugat:

„Este foarte tânără, dar foarte matură. Când am auzit initial că am o parteneră de 23 ani, am fost un pic neliniștit, dar nu știam că este atât de profesionistă. Este foarte muncitoare, disciplinată. Muncește cu o mare energie până la ore târzii. Chiar și în momente când gândeam că va spune „Ajunge!„, nu a scos niciun cuvânt. A alergat ore în șir pe tocuri.

Întrebată dacă a crescut în Istanbul, Özgü Kaya a răspuns că este din Ușak și a venit la Istanbul să studieze la Conservator.

Întrebată dacă a speriat-o venirea la Istanbul, a spus:

„Eu sunt un om curajos. Nu e mare diferență de vârstă între mine și părinții mei. Suntem ca și prietenii. Întotdeauna m-am simțit foarte puternică știindu-mi familia în spatele meu. Conservatorul m-a pregătit pentru acest sector. Acolo este locul unde există ego-ul de artist.

Întrebată cum definește ego-ul de artist, aceasta a răspuns:

„Ego-ul de artist, e, de fapt, ceva ce hrănește omul. Naște concurența. De pildă, pentru a obține un rol la Conservator, se întreg și cei mai buni prieteni. Așa ceva există în orice sector și nu e ceva rău.„

Keremcem a fost întrebat dacă ar vrea să devină tată.

J: Ați trait experiența căsătoriei  la treizeci și ceva de ani. Acum, la începutul anilor patruzeci, ați dori să deveniți tată?

  • Keremcem: Sunt la o vârstă care îmi priește din toate punctele de vedere. Am înțeles multe, dar sunt conștient că mai am foarte multe de înțeles. Nu mă însor pentru a mă însura. Când faci ceva cu voință ajungi să ai success. Când suntem în situația de a decide ce vrem ș ice nu vrem din ce ne aduce viața, luăm deciziile corecte. Într-o astfel de situație sunt eu. Viața este ceea ce ni se întâmplă în timp ce ne facem planuri. Și mă străduiesc să nu spun niciodată „Niciodată„.

Întrebat dacă în trecut au existat situații când a spus că nu va face niciodată ceva și totuși a făcut-o, Keremcem a răspuns:

„Au fost atât de multe! De pildă, când am primit prima ofertă pentru actorie am râs în hohote. Dar peste trei ore eram deja în discuție. Viața mi-a spus „Tu ești cel care a râs?!„.

Întrebat care e locul dragostei în viața sa, acesta a răspuns:

„Gândesc că îmi ascult inima. Orientarea inimii, timpul petrecut, a privi viața dintr-un loc e ceva special. Am avut șansa să trăiesc dragostea. Nu mă îndrăgostesc la prima vedere, ci pe măsură ce cunosc.

Özgü Kaya a spus că e sentimentală, dar avansează rațional.

„Și eu mă îndrăgostesc pe măsură ce cunosc, nu la prima vedere. Mă pot pierde când mă îndrăgostesc, dar avansez planificat. Când spun că mă pierd, mă refer la a fi cea care trăiește momentul fără a-și putea controla dulcea emoție a ceea ce trăiește.

Întrebat dacă dragostea se maturizează în timp și se schimbă ca trăire, Keremcem a răspuns;

„Ca orice sentiment, și dragostea evoluează. Sigur că este diferit să te îndrăgostești la 18 ani și la 40 de ani. Fiecare vârstă are frumusețea ei. Dacă o inimă s-a îndrăgostit o data, se poate îndrăgosti din nou. Acea dragostea poate să nu fie aceeași dragoste. Dar e dragoste.

Întrebată dacă familia ei este îngrijorată de faptul că locuiesc în orașe diferite, Özgü Kaya a răspuns:

„Familia mea este cea mai mare șansă a vieții mele. Deși am crescut într-o localitate mică, m-au crescut cu o abordare foarte modernă. Mama și tata sunt confidenții mei. Și mai am un frate mai mic care locuiește cu noi.

Întrebat dacă în timp conceptul de familie s-a schimbat sau se va schimba, Keremcem a răspuns:

„Ca bărbat care s-a însurat și a divorțat, am fost curios de căsniciile din Milas, locul unde m-am născut. M-am gândit că poate am trait asta pentru că  lucrez în domeniul meu. Dintre 20 de colegi din școala general, 18 au divorțat. Doar doi mai sunt însurați. S-au schimbat căile de comunicare. Trebuie să te adaptezi schimbărilor. Important este ca în toate acestea să reușești să fii bun și corect.