Pe principiul „alergând după doi iepuri„…


Inedit în istoria televiziunilor private din Turcia, prima televiziune privată fiind STAR TV înființată în 1989, managerii televiziunilor au decis să dea o șansă dialogului în concurența dintre acestea și rezultatele încep să se vadă pentru că un producător a fost refuzat de două televiziuni în timp ce încerca să obțină un preț mai bun pentru serial.

Potrivit jurnalistului Ali Eyüboğlu (Milliyet), un producător (al cărui nume nu a vrut să-l dea) a negociat timp de câteva luni cu Kanal D, chiar au stabilit conținutul, distribuția, locațiile de filmare și prețul/episod, tocmai când să se ajungă la semnarea contractului, producătorul amâna momentul și Murat Saygı, Directorul General Kanal D, a început să aibă suspiciuni.

Acesta a aflat de la Cenk Soner, Directorul General al FOX TV, că producătorul a ajuns la un consens cu FOX pentru o sumă mai mare cu 150.000 TL/episod.

Saygı i-a vorbit managerului FOX TV despre toate etapele parcurse cu acest producător.

Cenk Soner, Directorul General de la FOX TV, a considerat acest gest drept unul care este, în același timp, împotriva postului concurent și a televiziunii sale, de aceea, convins că concurența nu trebuie să însemne mărirea costurilor de producție într-o piață unde veniturile din publicitate reprezintă singura sursă de venit pentru televiziuni, pentru prima oară în istoria televiziunii private din Turcia, a respins proiectul deja agreat.

Producătorul ar fi trebuit să filmeze, în noul sezon, un serial pentru Kanal D și unul pentru Star TV.

Jurnalistul spune că și această știre a devenit nevalabilă.

Mă duce gândul la știrile pe care le-am scris în ultima vreme despre serialele cu păsări, dar poate e un alt producător.