Sunt doi actori care au curaj: Onur Saylak și Kıvanç Tatlıtuğ


„Întâi, Serenay Sarıkaya…

Apoi, Songül Öden…

Iar acum, Bergüzar Korel…

bandicam 2019-05-20 11-38-13-894bandicam 2019-05-20 11-41-17-801bandicam 2019-05-20 11-45-38-104

Sunt nume populare, actrițe de serial, care au putut fi urmărite, în ultimul timp, la teatru.

Și alți actori de serial au putut fi văzuți, în anii trecuți, pe scena teatrului, dar anul acesta a fost altfel.

Aceste nume, aflate la cel mai înalt nivel al popularității, au optat pentru teatru deși aveau posibilitatea de a juca lejer într-un serial.

Au preferat teatrul pentru că teatrul înseamnă prestigiu.

Este primul pas în a fi evaluat cu un alt ochi.

În plus, înseamnă să te forțezi, să respecți o disciplină strictă (și scriam că performanța de scenă a actriței Serenay Sarıkaya este o cu totul alta față de cea din serial)…
În afară de Serenay, atât Bergüzar Korel cât și Songül Öden au ales piese de o singură persoană. Piese focusate doar pe performanța lor. Este și un risc, dar și un prilej pentru ca ele să strălucească mai mult ca star…„scrie jurnalistul de la Hürriyet, Onur Baştürk, se întreabă azi dacă doar actrițele au curaj să urce pe scena teatrului.

Și se mai întreabă „De ce nu-i vedem pe scenă pe Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy și pe ceilalți? Nu vor sau nu există un proiect potrivit acestora? Sau nu le convine să renunțe la spațiul confortabil, de la platourile de filmare, pe care și l-au format de atâta timp?„


I-aș da jurnalistului un singur exemplu de actor care știe să facă simultan actorie de serial și teatru: Onur Saylak (joacă în piesa „Un tramvai numit dorință„ și în serialul „Çarpışma”, iar înainte de acestea a jucat în aceeași piesă și a regizat serialul „Șahsiyet/Personalitate„.

Sau nu face parte nici măcar din categoria „și alții„?

bandicam 2019-05-20 12-55-32-146.jpg

 

Şi un Kıvanç Tatlıtuğ care, întrebat dacă are intenția de a juca și teatru, a declarat recent, când a primit Premiul pentru Cel mai Bun Actor de Comedie, că nu vrea să le facă pe toate deodată, deoarece este dificil. Pentru a-și asuma această respnsabilitate, atunci când va decide să joace într-o piesă de teatru, trebuie să aibă mintea limpede și să se concentreze doar asupra acelui rol pentru a se putea ridica la nivelul rolului. A spus că este un proiect nu pe termen scurt sau lung, ci mediu.

 

 

 

Reclame

3 răspunsuri

 1. Evident un articol oarecum “rautacios”. Ma refer la art lui OB nu la cel de aici de pe blog. Insa a incercat sa spuna ceva. “Confortul” de pe platourile de filmare are o alta semnificatie. Faptul ca iti poti permite sa gresesti o scena/replica. Faptul ca poti trage mai multe duble pentru o scena anume. Ceea ce in teatru nu se poate. Ai intrat pe scena, joci. Te transpui in pielea personajului pentru cateva ore. La teatru nu poti fi obosit, necajit…. nu poti intra pe scena cu gandurile tale. Unii pot si film si teatru. Altii isi doresc. Probabil ca vor si urca pe scena intr-o buna zi. Totusi sunt de apreciat si cei care sunt constienti de faptul ca teatrul necesita concentrare mare… exemple fiind Kivanc si Baris.
  P.S. Eu personal cred ca Levent Ulgen a renuntat la rolul Rifat din serialul Kuzgun, tocmai pentru ca dedica mult timp teatrului.

  Apreciază

 2. Sunt de apreciat actorii care optează pentru teatru, însă nu mi se pare drept să le fie minimalizată munca nici actorilor care aleg să joace în seriale.Acea afirmație a lui Onur Basturk “nu le convine sa renunțe la spațiul confortabil, de la platourile de filmare, pe care și l-au format de atâta timp” mi se pare oarecum tendențioasă.Recent, Yasar Ertem, care se află zi de zi alături de Baris pe platourile de filmare, a declarat că se filmează 6 zile pe săptămâna, cel puțin 12 ore pe zi, uneori chiar și 16-17 ore, sunt zile când se filmează 24 din 24.Dacă aceasta i se pare a fi o munca ușoară, lejeră și de ceea nu aleg scena teatrului, atunci ce pot să mai spun?
  Vă felicit pentru exemplele pe care i le-ați oferit, asta înseamnă profesionalism, înainte de a scrie despre un subiect, trebuie mai întâi să te documentezi în amănunt, pentru că altfel poți leza anumite persoane.Dacă dumnealui s-ar fi documentat, poate că nu ar mai fi scris acest articol, sau l-ar fi scris într-o altă manieră, fără a încerca să minimalizeze efortul depus de actorii care nu sunt pe scena teatrului încă.Spun încă, deoarece Baris a declarat într-un interviu că își dorește foarte mult să activeze pe scena teatrului și într-o zi, cu siguranța o va face.Dar a spus că a juca în fata unui public 3-4 zile pe săptămâna implică foarte multă concentrare și a combina teatrul cu filmările pentru un serial de televiziune este foarte dificil.Dacă va juca pe scena unui teatru, ar trebui să se dedice în totalitate doar teatrului.Văzând ritmul intens în care se filmează pentru acele 2 h și jumătate, mi se pare că are foarte mare dreptate, nu ar fi posibil să facă simultan și serial de televiziune și teatru.După ce că are o singură zi liberă, ar însemna că ar ieși și acel timp pentru relaxare din “schemă”, doar nu ești robot.Atunci când va va veni momentul, va face și teatru.Poate că se gândește și la noi, fanii răspândiți prin toată lumea, care ar fi privați de a se mai bucura de talentul lui, dacă ar alege să fie doar pe scena teatrului.Iar asta e de apreciat și de aceea îl iubim.

  Apreciază

 3. Prietenul Onur Basturk se uita doar la numele foarte populare, insa pierde multe din vedere: sa se uite la distributia serialului Cukur – Erkan Kolcak face nu doar teatru si serial, ci si cinema (+scrie, este si portar de performanta); la fel Berkay Ates si Oner Erkan, acestia joaca fabulos nu doar in serial, ci si pe scena de teatru (fiind de altfel rasplatiti cu premii anul acesta.. ca actori sau dramaturgi); sunt multe alte exemple, dar probabil jurnalistul ii are in radar pe Kivanc, Kenan etc. Kivanc isi stie valoarea, dar si limitele; va face teatru cand va simti ca este momentul (asa cum a declarat si-n interviu); sa ne amintim ca el a fost reticent si cu privire la rolul din comedia Organize Isler, spunand ca simtise ca nu este momentul pentru asta .. noroc cu Yilmaz abi care l-a convins (si ce bine-a facut 🙂 ) Ii iubesc pe Serenay si Onur, bravo!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.