https://www.instagram.com/p/Bv7RNqBnYg_/

  • Faruk a emoționat în seara aceasta publicul din Israel: „Ati descoperit un serial turcesc, iar dragostea și arta au învins, este ceea ce politicienii noștri nu au reușit să faca… să continuăm să fim împreună, întotdeauna.

 

Alina, o prietenă a blogului, mi-a trimis traducerea unui articol din publicația Yediot Ahronot.

 “Mireasa din Istanbul” în Israel: Faruk le-a frânt inimile admiratoarelor.

Özcan Deniz a urcat pe scenă în fața unui public compus în majoritate din femei de vârste diferite strigând la unison “Faruk”. Majoritatea pieselor nu erau cunoscute, iar “Mireasa” Aslı Enver a părăsit scena foarte repede fără să cânte, însă în spectacol Özcan a promis că “fantezia este pentru totdeauna” : “Am reușit să facem ceea ce politicienii noștri n-au putut; vom rămâne împreună datorită artei, întotdeauna.”

Faruk a urcat pe scenă și publicul a luat-o razna. Toată lumea știe că numele său nu este Faruk, dar nu contează. Publicul îi striga numele, iar acesta se înclina in fața lui.

Încă de sâmbătă după-amiaza existau indicii pentru ceea ce avea să se întâmple seara: mase de femei cu vârstele cuprinse între 9 și 99 de ani se îndreptau către stadionul Menora Mivtahim; existau și câțiva bărbați, dar păreau înstrăinați. De fapt a fost spectacolul unui bărbat si a câtorva mii de femei.

Faruk, adică Özcan Deniz, se prezinta bine. Își controlează cu talent vocea puternică și plăcută, are mișcări relaxate și comunică cu publicul. Cei 15 muzicieni de pe scena (acompaniament instrumental si vocal) îl susțin cu succes. Este un spectacol plăcut, pentru cei care iubesc genul.

Se pare că Özcan Deniz nu vorbește engleza, așa că se adresează publicului în turcă. Interpretul de lângă el a tradus mesajul și-a deschis astfel calea către un progres diplomatic “Am reușit să facem ceea ce politicienii noștri n-au putut. Vom rămâne împreună datorită artei, întotdeauna.” Așa cum ne așteptam, publicul striga!

Majoritatea celor care-au cumpărat bilete nu cunosc repertoriul vedetei din Turcia. Cele 127 de ore de vizionare cumulată a episoadelor difuzate până acum nu sunt suficiente pentru a învâța turca, doar câțiva norocoși au reușit să fredoneze piesele. Ce fac ceilalți? Poze.

Și “mireasa” Süreyya a fost prezentă. După o intrare în stilul Kate Middleton a salutat publicul și-a coborât în culise de unde, în mod susprinzător, nu s-a intors. Toți cei care așteptau un duet s-au înșelat.

La sfârșitul spectacolului care a durat o oră si jumătate mai multe persoane erau în stare de șoc pentru că “mireasa” n-a cântat; mai multe fane devenite brusc demonstrante i-au strigat numele într-o ultimă încercare de a-i atrage atentia, dar au primit doar anunțul din stadion “toată lumea este rugată să plece, artiștii au părăsit incinta.” Afară circulă zvonuri că Süreyya n-a cântat pentru c-ar fi primit amenințări. De la cine, nu se știe sigur. Alții s-au plâns că nu s-au cântat destule cântece din serial. Dintr-o dată toți au devenit obosiți, de parcă noua săptămână care stă să-nceapă s-ar fi abătut asupra lor ca o găleată de apă rece. Numai șoferii de taxi erau entuziaști.

Concertul de aseară n-a avut loc în totalitate pe stadionul Menora, a avut loc și-n imaginația publicului: Özcan Deniz nu este starul din Turcia, ci omul de afaceri bogat care se îndrăgostește de tine (da, chiar de tine) și-ți pune la picioare lumea întreagă. Nici piesele nu au fost ceea ce-și dorea publicul – s-a vrut ceva care să recreeze în fața ochilor frumusețea povestii din serial.

Spectacolul de aseară ne-a arătat cât de mult ne dorim o poveste, indiferent care. Avem nevoie de ceva care să ne scoata din viața de zi cu zi, din rutina de la birou, din agitația alegerilor (n.t. pe 09.04 au loc alegeri in Israel), din relațiile personale și să ne convingă că undeva acolo – dacă e necesar tocmai în Istanbul – pasiunea este cea care conduce.„

https://www.instagram.com/p/Bv7S1HRna4G/

  • „un alt turc câștigator pe Yad Eliahu (numele stadionului). Primiți-l pe Özcan DENIZ, Faruk din Mireasa din istanbul..

Câștigătorii dinainte (5 aprilie) au fost componenții echipei de baschet Fenerbahçe în meciul cu Maccabi Tel Aviv.

S-au tot făcut speculații cu privire la prețul biletelor de spectacol.

  • biletele VIP erau aproape 1000 shekeli = aproximativ 11 milioane lei vechi.
  • dar mai era cineva care vindea bilete pentru diseară, e bolnavă și nu poate merge, cu 250 shekeli unul (cam 260 lei )

Mulțumesc frumos, Alina! 🤗😍 🌸