Mireasa din Istanbul a împlinit doi ani

Publicat de

În urmă cu fix doi ani, începea, la STAR TV, Mireasa din Istanbul.

oa1.jpg

Mi-ar fi plăcut să-i urez ani mulți, dar se termină în 31 mai.

Povestea lor a început cu o cafea.

Iar eu, am fost, episod de episod, în fața laptopului.

Am scris despre ei. Uneori mult, alteori puțin, dar întotdeauna cu atâta drag!

Despre primul episod ziceam așa:

Faruk şi Süreyya. El, om de afaceri. Ea, absolventă de Conservator. El provine dintr-o familie cu rădăcini puternice în Bursa și afaceri pe măsură. Ea a fost nevoită să crească fără părinți. Își câștigă existența cântând pentru clipurile publicitare și ca backing vocalist pentru diverse cântărețe.

fs1.jpg

Într-o dimineață, când fiecare alerga spre treburile zilnice, trec (separat, evident) pe la o cafenea. El comandă cafeaua și își dă seama că nu are bani la el. Ea, în spatele lui, îl privește ca și când i-ar spune „Hai odată!„. Tot căutând prin buzunare, el îi spune „Poftiți, dumneavoastră.„. Ea comandă, el tot prin buzunare. Dându-și seama în ce situație este, ea întinde banii vânzătorului și îi spune: „Opriți din ăștia și cafeaua domnului.„, apoi se întoarce spre el și îi spune: „Am pățit-o și eu, nu de alta.„ El se simte jenat că rămâne dator. Apoi, ea pleacă grăbită, el rămâne zâmbitor și fiecare se îndreaptă spre locul său de muncă.

faruksureyya

În acea zi, el încheie un contract de 23 milioane cu un om de afaceri străin care îi cere ca seara să iasă la distracție. El vrea să refuze, dar omul insistă și acceptă.

Ea are o înregistrare și seara, preocupată cu treburile casei, primește un telefon de la o prietenă care îi cere să o înlocuiască la cântare deoarece este bolnavă. Acceptă.

Coincidența face ca restaurantul unde merge Faruk să fie cel în care cântă ea în acea seară.

A fost un schimb de priviri ca semn că s-au recunoscut după întâmplarea de dimineață.

După ce s-a încheiat cântecul ei și el a lipsit un pic, omul de afaceri străin s-a dus să o caute cu intenția de a o invita alături de el. Oricum, acesta chemase ospătarul să-l întrebe dacă, după ce cântă, ea nu ar putea veni la masa lor iar ospătarul a spus că acela nu este un restaurant din cele cu renume în acest sens și că este imposibil să vină. O întâlnește pe hol o urmărește, o salută spunându-i „Noapte bună! „(!!! chiar românește!), insistă să vină cu el și, refuzat fiind, o bruschează și vrea să o ia cu forța cu mașina. Între timp, iese Faruk și o salvează. Oaspetele e trimis cu mașina, vioara ei, căzută în timpul agresiunii, este călcată de mașină, ea plânge, el vrea să o conducă acasă, ea refuză, vine un taxi, ea urcă, el plătește și îi dă o carte de vizită taximetristului spunându-i să-l anunțe că a ajuns cu bine, ea coboară din acel taxi și merge în altul.

FarukSureyya.jpg

A doua zi, el o așteaptă la aceeași cafenea. Ea este surprinsă, dar nu plăcut. El îi spune că vrea să-și ceară scuze pentru comportamentul oaspetelui său. Ea îi spune zâmbind „Bine, accept scuzele, Superman!„ Rând amândoi. El se prezintă: „Nu sunt Superman, ci Faruk.„, apoi îi spune „Sper să accepți.„ și pleacă. Ea rămâne întrebând „Ce să accept?„. Când iese din cafenea, niște cântăreți ai străzii încep să cânte „Frumoasă Süreyya,îndrăgostiră Süreyya. „ având în față vioara cadou cu notița „În speranța că o vei accepta.„ Așa a înțeles Faruk să repare paguba ei din seara trecută cumpărându-i o vioară. A fost un moment savuros și el nu a putut fi refuzat.  Apoi, din nou fiecare la treburile lui.

Seara el trece pe la restaurant, clar topit după ea. Dar ea avea deja o impresie formată pentru că găsise pe net știri cu afemeiatul om de afaceri. La terminarea programului, el a așteptat-o și a vrut să o conducă acasă. Ea s-a făcut că a acceptat, dar intenția a fost să lase vioara dăruită în mașina lui și a plecat cu un alt taxi.

El a continuat să o caute și în serile următoare, dar ea nu mai era acolo, până când prietena ei l-a întrebat dacă o caută pe Süreyya. Au pus la cale un plan. Ea a sunat-o și i-a spus că are o ofertă pentru a cânta la un eveniment al unei mari companii și că va fi plătită foarte bine. Ea a acceptat. Trebuia să plece într-o stațiune montană cu un autocar. A fost surprinsă să vadă că aparținea unei companii a lui. Ajunsă în Bursa, trebuia să ia un taxi cu care să meargă în stațiunea montană. Pe drum, taxiul rămâne în pană. Taximetristul era fratele lui Nurgül Yeşilçay! :)))) Întâmplător (!) apare „Superman„ și ea este foarte mirată. El îi propune să  ducă unde vrea ea, dar ea nu și nu. Până la urmă, văzând că taxiul nu se clintește se acolo, ea acceptă. Ajunși la hotel, la recepție i se spune că nu există niciun eveniment la care ea trebuie să cânte, ea insistă, spune că i s-a organizat totul, i s-a trimis și bilet de drum. El mustăcea într-un colț. Era „victima„planului lui. Ea se supără, vrea să plece, i se spune că pe vremea aia greu vine un taxi și că ar fi bine să rămână acolo.

Greu, foarte greu, el reușește să o invite la masă și începe povestea lor.

Întorși la Istanbul, el o conduce acasă, ea îi dă un pupic și sunt surprinși de un individ care se ținea scai de capul ei. Individ care s-a înfuriat și a înfipt cuțitul în Faruk. Ajunge la urgențe, între timp ea este interogată și apare mama lui din Bursa. Mama nu știa cum să facă să-l convingă să vină la conac în Bursa, să lase Istanbulul. Își imagina că-l ține cineva în Istanbul și făcea planuri să-i găsească o fată din Bursa și care să fie potrivită familiei lor respectabile. A găsit-o și e decisă să-și însoare fiul cu ea. Dar, pe holurile spitalului, zărește o tânără care stătea de vorbă cu polițiștii. Își dă seama imediat și îi ordonă unui om de-al casei să facă totul pentru a nu o mai vedea pe fată în preajma fiului ei. Zis și făcut. Omul casei vine și îi spune că trebuie să plece pentru că din cauza ei era să moară Faruk. Ea pleacă plângând. După ce iese mama lui din camera de spital, Farul îl întreabă pe omul casei unde este fata cu care el a venit și i se răspunde că a plecat imediat după ce a aflat că nu mai este în pericol. El rămâne pe gânduri. Este externat la cererea mamei sale și dus la Bursa. Cât a stat la Bursa a sunat-o de mai multe ori, dar ea nu i-a răspuns. După ceva timp, el vine la Istanbul pentru a o întâlni. Se întâlnesc. Ea îi spune că era să moară din cauza ei. El o întreabă dacă acesta e motivul pentru care a fugit de el. Ea îi spune că oricum nici familia lui nu ar fi vrut-o în preajma lui. El a întrebat dacă i-a spus ceva cineva din familie, dar ea nu a explicat. El îi spune să se mărite cu el, ea e foarte surprinsă dar și fericită.

Pleacă amândoi spre Bursa, el își anunță mama că are o supriză pentru ea. Ea bănuiește ceva și invită la cină familia fetei pe care vrea să o mărite cu fiul ei. El și ea își fac apariția, mama uimită. El îi spune „Mamă, nu știam că avem musafiri.„ Mama îi răspunde: „Eu nu știam că-mi aduci o străină.„ El îi spune: „Nu este o străină, ea este viitoarea ta noră. „Toți rămân muți de uimire…

Și povestea continuă până pe 31 mai 2019… Cu atâtea lecții de viață, actori excepționali, scenariu bun, regizor de milioane.

 

 

Aveam o viață inepuizabilă

Precum o primăvară împrăștiată pe câmpuri,

Inima îmi bătea necontenit

De pacă aveam un foc în piept.

Ascunde-ți capul în pieptul meu, iubite.

Să-mi plimb mâinile prin frumosul tău păr.

Să plângem într-o zi, iar în alta să râdem

Precum copiii neascultători care se iubesc….

(fragment din melodia „Precum copiii„, /muzica: Ali Kocatepe/ text: Sabahattin Ali/ melodie lansată de Sezen Aksu în anul 1984)

Reclame

3 comentarii

  1. Multumesc nespus pt acest frumos remember!
    La sfarsitul unei frumoase povesti de dragoste, ne aducem cu drag si nostalgie aminte, de inceputul ei. Ca in orice lucru frumos in viata, sfarsitul vine mai repede decat ne-am dori.
    Felicitari dvs pt acest maraton al rezumatelor, felicitari actorilor pt.prestatia desavarsita!👏👏😘

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mulțumesc la pătrat, pentru postările deosebite legate de acest serial și pentru că așa v-am descoperit. În opinia mea, serialul este de referință prin: chimia dintre Ozcan Deniz și Asli Enever, jocul echipei în ansamblu, scenariul, regia, coloana sonoră de excepție care uneori a suplinit sau amplificat forța cuvântului, de excepție per ansamblu.

    Apreciază

Comentariile nu închise.