Ghidul KUZGUN

Publicat de

BARIŞ ARDUÇ revine în această seară pe micul ecran în serialul „KUZGUN„, o producție AY YAPIM.

Așteptarea fanilor a fost lungă, actorul semnând contract cu STAR TV în urmă cu doi ani.

Judecată, răzbunare și o legendară poveste de dragoste reprezintă ingredientele unui impresionant scenariu semnat de Burcu Görgün Toptaş și Özlem Yılmaz, echipa de scenariști de la KARA SEVDA, singurul serial turcesc premiat cu EMMY.

Producătorii sunt Kerem Çatay-Pelin Diştaş, iar pe fotoliul de regizor se află Bahadır İnce.

RANINI ne aduce azi ghidul menit să ne ducă mai ușor spre cunoașterea personajelor.

KUZGUN – BARIŞ ARDUÇ

personajKuzgun.jpg

Pe când avea doar opt ani, a cunoscut strada și fața dură, întunecată a lumii. A învățat, după puterile lui, să rămână în viață pe străzi, dar, astfel, a devenit un bărbat, KUZGUN, care și-a îngropat naivitatea, inima și sentimentele. Odată cu întâlnirea cu Dila, va începe și drumul răzbunării și al înălțării. Dar, familia pe care Kuzgun nu și-a văzut-o de ani întregi și ceea ce Dila îi va reaminti, vor aduce schimbări în inima, planurile și viitorul acestuia.

personajDila.jpg

DİLA – BURCU BİRİCİK

Pierderea lui Kuzgun în copilărie și, după câțiva ani, pierderea mamei, au devenit cea mai mare traumă pentru Dila.  Imediat după moartea mamei, tatăl ei, Rıfat, o trimite, pentru studii și un nou început, la Londra. După ani de zile pe care i-a petrecut în străinătate, se întoarce la Istanbul și își deschide propriul birou de avocatură. Odată cu intrarea lui Kuzgun în viața ei, se vor schimba regretele, remușcările și adevărurile pe care Dila le cunoștea. Odată cu existența lui Kuzgun, i se va deschide o perioadă inedită, dar periculoasă.

personajDervis.jpg

DERVİŞ – SETTAR TANRIÖĞEN

Prin ținută, atitudine și atil, acesta este un Magic Maker. Are buzunarele pline de povești. Toți cei care au o problemă, vin la el. Dar el știe foarte bine omul căruia să-i deschidă ușa. Derviș este „urechea străzii„ și va fi Derviș-ul lui Kuzgun.

personajMeryem.jpg

MERYEM – HATİCE ASLAN

Pierderea fiului ei, Kuzgun, este cea mai mare durere a Meryem-ei. Instinctiv, a simțit mereu că Kuzgun trăiește și a așteptat ziua în care se va întoarce. A lăsat mereu lumina aprinsă în grădină pentru ca fiul ei să înțeleagă că a fost așteptat ani de zile. Cea mai mare teamă a ei ca Kumru și Kartal  (fiica și fiul) să nu pățească ceva, Când se va întoarce Kuzgun, ea va încerca, cu răbdare și perseverență să se facă iertată. În această privință, ea va avea o energie indestructibilă.

personajRifat.jpg

RIFAT – LEVENT ÜLGEN

 Fost polițist. Mita pe care a primit-o într-o operațiune împotriva unui traficant de droguri și apoi asocierea, l-au făcut bogat, fapt ce a dus la schimbarea poziției sociale. La vedere, acesta are o firmă de logistică ce funcționează legal, dar, în decursul anilor, a devenit unul dintre capetele lumii întunecate. Fiica lui, Dila, îi este cea mai mare slăbiciune și cel mai mare dor, iar familia este cea mai de preț. La reîntoarcerea lui Kuzgun, relația lui cu acesta va duce la schimbarea până la nesfârșit a contractului lui Rıfat cu viața.

personajAli.jpg

ALİ – AYTEK ŞAYAN

Un bărbat care nu a avut parte de iubire de tată din partea lui Rıfat. Nu a răspuns așteptărilor tatălui, mereu un copil mai prejos de toți sunt gândurile care îl fac să se simtă lipsit de valoare. Tot mereu încearcă să demonstreze că poate. Ali este însurat cu Seda și au împreună o fiică, Defne, în vârstă de cinci ani.

personajKartal.jpgKARTAL – CANER ŞAHİN

După pierderea tatălui și a fratelui Kuzgun, e singurul băiat din familie și sentimentul responsabilității și s-a dezvoltat de la vârstă mică. În ciuda furiei pe care o simte față de toate durerile și nedreptățile trecutului, privește înainte și se străduiește să stea departe de răzbunare. Este preocupat doar de pâinea pe care trebuie să o ducă acasă. Unul dintre cele mai importante scopuri ale sale este ca mama lui să nu plece capul. Și-ar da și viața pentru mama și sora lui Kumru.

personajKumru.jpg

KUMRU – AHSEN EROĞLU

Kumru, sora cea mică a lui Kuzgun, este jurnalistă. Și-a construit viața pe dreptate, integritate și onestitate.  Faptul că tatăl ei a murit în închisoare urmare a unei calomnii și pierderea fratelui Kuzgun sunt durerile din trecutul ei care au făcut-o mai sensibilă, neângăduitoare și luptătoare în fața nedreptăților.  Nu și-a încheiat socotelile cu cei care au cauzat dezastrul familiei sale.

personajSeref.jpg

ŞEREF – ERDAL KÜÇÜKKÖMÜRCÜ

Cu rădăcini în regiunea Egee, provine dintr-o familie cu reputație.  dintre cele mai bogate din Turcia, dar 90% din avere provine, dincolo de afacerile legale, din afaceri murdare, trafic de arme și droguri. A fost pentru sora lui Șermin nu doar frate, ci și tată. Bora, fiul lui, îi este moștenitorul.

personajŞermin.jpg

ŞERMİN – İPEK ERDEM

Este sora lui Şeref și a doua soție a lui  Rıfat. Din această căsătorie au o fiică, Naz.  Şermin s-a născut într-o familie bogată, apoi a crescut sub influența fratelui. Cunoaște lumea întunecată și sursa banilor murdari ai fratelui ei. S-a ferit mereu să fie mama vitregă a copiilor lui Rıfat din prima căsătorie, Dila și Ali. A vrut să le fie soră și confidentă, ori de câte ori își doresc aceștia. Echilibrul, rutina zilnică și liniștea familiei este pentru ea în prim planul tuturor celorlalte.

personajSeda.jpg

SEDA – DERYA BEŞERLER

Este creatoare de modă și sora lui Ali, fratele Dila-ei. S–a îndrăgostit de Ali la prima vedere și este o femeie care ține la căsnicia și familia ei. După ce s-a născut Defne, fiica lor, a lăsat profesia în plan secund. Cu toate că atenția și iubirea lui Ali față de ea au mai scăzut, se străduiește să-și țină căsnicia, să răspundă tuturor așteptărilor lui Ali și să-i fie suficientă.

KUZGUN se va difuza, de la ora 20:00 (ora Turciei), pe STAR TV, iar eticheta de pe Twitter este .

bandicam 2019-02-13 15-14-44-172.jpg

KUZGUN: „Era ușor să mor, eu am trăit dinadins.„

 

Reclame

25 de comentarii

 1. Çarpışma nu-mi place…am văzut primele trei episoade, l-am început pe al patrulea, dar nu merge…chiar m-am străduit. E bine jucat, dar nu e un serial care să-mi placă.

  Apreciază

 2. Nu l-am văzut. După ce am suferit în direct cu Kara Sevda, mi-am propus să nu mai văd nimic în direct. Am citit comentarii, am văzut ratingul și aștept traducerea în română.

  Apreciază

 3. Pe asta mă bazez și eu…ca serialul sa fie vândut în străinătate și sa poată continua, fără amenințarea ratingului.Ar fi și păcat ca un serial atât de bun să nu meargă mai departe.Carpisma a fost deja vândut in America Latină.
  Dacă se va dori, soluții se găsesc, ar putea chiar sa încerce să-i schimbe ziua de difuzare.Doamna Gabriela, nu ne-ați spus dacă v-a plăcut primul episod…

  Apreciat de 1 persoană

 4. Din păcate producătorii nu vin cu bani de acasă. Ce începe slab la turci se termină la fel. Dar e posibil să găsească Ay Yapim o rezolvare, să-l vândă în țări în care Bariș e foarte iubit. Referitor la Çarpışma, sper să fi înțeles eu greșit, dar faptul că rezistă, chiar dacă are un rating scăzut e și pentru că Kıvanç Tatlıtuğ e partener, nu doar actor în acest serial.

  Apreciază

 5. Asa a fost si cu serialul ,, Dolunay ,, inceput prin iulie , dupa vreo 12 episoade se tot auzea despre incheiere din cauza ratingului scazut, desi subiectul era bun si avea toate ingredientele ( comedie, romatism , actiune). L-au dus pana la 26 de episoade in ciuda ratingului scazut si i-au facut un final frumos, cu petrecerea de Revelion, chiar in seara de Revelion. Decat sa lalai subiectul cu pipeta ca sa atingi suta de episoade , mai bine putin si bun. Plus ca fiecare actor/actrita isi are fanii lui care in multitudinea de canale si seriale trebuie sa opteze seara pentru unul singur … Eu am incercat sa vad Cukur , pentru ca am vazut ca e in top ,dar nu e genul meu …

  Apreciază

 6. Aura, am văzut și eu ce rating a avut și asta m-a întristat, fiindcă mă așteptam să fie pe locul 3, 4 sau 5.Primele două locuri era clar că erau aproape imposibil de obținut, pentru ca sunt seriale longevive, care și-au creat un public fidel și e dificil sa lupți cu astfel de proiecte…Dar la ce promovare bună a avut serialul și la cât de bun a fost acest prim episod, m-a surprins ca nu a trezit interesul telespectatorilor din Turcia.Cred ca Baris e mult mai iubit în străinătate și asta mă și face sa fiu optimistă in continuare, cred ca producătorii clar vor ține cont de acest aspect.Ei trebuie sa obțină profit, fiind un proiect de o asemenea anvergură, care necesită costuri mari și dacă vor exporta acest serial in Europa, America Latină, etc., serialul va continua in pofida ratingului scăzut.Spun asta, pentru că Carpisma trece prin aceeași situație, deși are un rating scăzut, a apărut cu mult timp înainte promo-ul ep. 25, probabil pentru a spulbera zvonurile care tot persistau, cum că serialul se va încheia curând, din cauza ca nu are audiență.La Carpisma și Kuzgun sunt aceeași producători-Kerem Catay și Pelin Distas, din acest motiv am încredere că serialul Kuzgun va fi unul longeviv, e mult prea bun să nu se-ntâmple asta.Și mai sper ca totuși vor exista telespectatori curioși, care vor urmări reluarea serialului și situația audienței se va îmbunătăți pe viitor.N-are cum să nu fie pe placul lor un asemenea serial care te ține in permanență cu sufletul la gură, chiar nu e un serial la care sa începi să casti.
  Cât despre părerile negative și comparația lui Kuzgun cu Omer sau a lui Burcu cu Elcin, eu nici nu le mai bag in seamă.
  Sunt niște păreri care nici măcar nu reflectă realitatea, nu există similitudini între Omer și Kuzgun, iar Baris le interpretează pe ambele la superlativ, dar în moduri distincte.Dacă ar fi fost un actor mediocru nu ar fi semnat un contract cu Ay Yapim.

  Apreciază

 7. Am citit ca rating-ul a fost scazut , ca subiectul nu a prins , ca Baris nu a convins , ca a fost un fel de Omer putin mai bataus… Eu nu inteleg chestia cu ratingul , nu e prea vizionat , ii fac rapid o incheiere si caut alt proiect… Oricum sunt prea multe seriale , mini sau maxi , care se lupta sa isi faca loc printre meciuri de fotbal, emisiuni electorale sau culinare , sarbatori nationale . Ideea e ca e vorba de un proiect cu un termen care trebuie respectat…Numai la turci am vazut chestia asta , il incep , testez piata , il abandonez sau ii mai fac 3 sezoane…E lipsa de profesionalism si de respect fata de public.

  Apreciază

 8. Macrina , da , subiectul e o provocare pentru Baris , dar si pentru noi… Daca Baris si filmele lui starnesc controverse , e de bine , inseamna ca exista … Mai rau este cand esti tratat cu indiferenta … Mai multe dupa amiaza …

  Apreciat de 1 persoană

 9. Asa-i Aura, sunt păreri pro si contra. Unii fani nu vor nici cum sa-i recunoască talentul si-i reproșează multe ( nu are rost sa dezvolt) si ca sa fiu cinstita, fan Baris de când „l-am cunoscut”, nu doar ca m-a convins …. mi-a spulberat si orice urma de îndoiala . Recitind articolul , pentru care ai mulțumesc dnei Guler, mi-a atras atenția ultima fraza :
  Kuzgun: „Era ușor să mor, eu am trăit dinadins.„ (mi-a scăpat cu nebunia de ieri:))) si as zice parafrazând: „I-a fost ușor sa fie Omer, dar cu Kuzgun s-a identificat”. Omer ne-a făcut sa visam, sa evadam din realitate, pe când Kuzgun…. ne ridica întrebări……viața, La Vie en rose? Ferice de cei care au parte. Mi-au plăcut toți, copiii foarte talentați , regizorul ….etc …. m-a lăsat fără cuvinte Baris in scena de la cimitir…..da, un actor desăvârșit!

  Apreciază

 10. Primele impresii…nu am inteles eu mare lucru din vorbe , dar au compensat din plin imaginile,sarutul, imbratisarile si …dusul :)) pe care eu l-am interpretat metaforic , ca o purificare a lui, o rupere de trecutul obscur la care l-a obligat viata in copilarie , odata cu reintalnirea Dilei , dragostea lui din copilarie … Pe diverse grupuri sunt pareri pro si contra despre film… Mie imi place mult pentru ca imi place Baris , o ador pe Burcu , mi-e simpatic unchiu Levent…si m-a captivat subiectul.Si daca mi-a placut primul episod , sunt consecventa pana la capat :))

  Apreciază

 11. Și eu de-abia aștept sa apara subtitrarea, Alexandra!Nici eu nu mă așteptam sa plâng chiar din primul ep., dar uite ca am plâns…Și scena cu Akca Kuzgun de la mormântul tatălui lui m-a impresionat.Este fascinant acest personaj, iar Baris și-a pus amprenta personală în acest rol.Dacă acest prim episod a fost atât de palpitant, îmi imaginez cum vor fi celelalte și sper să fie foarte multe!Noapte bună!

  Apreciază

 12. Multumesc Alina, l-am vazut pe youtube. Am plans, nu ma asteptam. Am plans cand s au intalnit la copacul la care obisnuiau sa mearga cand erau mici..imi pare rau ca nu am inteles ce si au zis dar vorba Danielei, abia asteptam sa apara si cu subtitrare ca sa ne bucuram si mai mult de replicile lor. Intr-un cuvant..acest barbat este PERFECT. Este atat de diferit rolul fata de cel din KA dar il joaca atat de bine..acum nu ma mai ia somnul :))

  Apreciază

 13. Multumim pentru toate informatiille! Am citit chiar inainte sa inceapa serialul! Off, greu cand te uiti la un film, fara sa-l intelegi. Noroc ca ne-ati mai lamurit dvs. Sper sa apara repede traducerea, ca sa pot intelege mult mai bine. Sigur ca mi-a placut, dar mai putin conteaza impresia mea -ca mie oricum imi place in toate ipostazele- important este sa le placa lor, ca sa aiba viata lunga serialul. Insa imi place mult personajul Kuzgun si mi-a atras atentia faptul ca este “construit” ca fiind un personaj inteligent. Asta ma face sa cred ca urmeaza sa vedem episoade interesante. Cat despre interpretarea lui Baris….nici nu-i nevoie sa mai spun…la superlativ. L-as fi tras de urechi pe regizor pentru dusul rece adresat doamnelor, de la finalul serialului. Asta pentru ca vreau sa vad ca-i sunt puse in valoare calitatile actoricesti inaintea atuurilor fizice, dar am zis sa-l iert, ca era singura solutie sa ne arate cicatricile de pe corpul lui.

  Apreciat de 1 persoană

 14. Ilinca, îți mulțumesc frumos pentru ceea ce ai spus.Mă bucur că ți-a plăcut!☺️Și mie mi-a plăcut cum ai vorbit despre dragul nostru, Baris.Mi-ar plăcea să mai citesc astfel de impresii ale admiratoarelor lui Baris, ca știu că suntem multe.🙂
  Mulțumesc și celor care îmi apreciază mereu comentariile!🙏🏻😘

  Apreciază

 15. Am vazut episodul live. Super bun. Povestea foarte buna, rolul lui Baris foarte bun, Burcu joaca foarte bine. Se potrivesc de minune.

  Apreciază

 16. Da, a intrat Corbul in casele noastre… si după cat l-am așteptat, nu ne-a dezamăgit deloc. Am avut emoții însă Baris si-a făcut temele foarte bine….sa mai zică cineva ca nu este expresiv si talentat! Mi-a plăcut si sper sa fi plăcut si turcilor!!!!

  Apreciază

 17. Alina B,sint fascinata de scenariul tau ,poate in viitorul serial a lui Baris ,ar fi bine sa tina cont si de comentariile de acest gen,te rog sa continui,am stat cu gura cascata la Kusgun,acum am citit pe nerasuflate comentariul tau,superb.

  Apreciază

 18. Alexandra, poți scrie pe google Star TV live online și poți urmări ori pe canalul de youtube al postului Star TV, ori pe canalul din Turcia.

  Apreciază

 19. Pentru inceput,intilnirea lor nu transmite prea mult,dar ca si in KA,un sarut fulger si o palma pe obraz,a completat cu succes scena,oricum cred ca in curind ,Burcinica sa aiba niscaiva fiori,ce mi-ar place,vorba cuiva,asa”metaforic”.Oricum rolul lui Baris este fenomenal,aici are o frumusete rece,impenetranta,atunci cind vrea,a intrat asa de bine in rol,complet diferit de ce am vazut noi pina acum,intr-un cuvint un actor desavirsit.

  Apreciat de 1 persoană

 20. Cum vă spuneam mai devreme, a intrat Corbul pe fereastra și m-a întrebat…
  -Ce faci tu aici, Alina, la ce te uiți atât de atentă, ce anume te-a captivat?
  -Kalbim!Alina, kendine gel, îmi spuneam în gând.De-abia am reușit să silabisesc două vorbe…
  -La tine, Corbule!
  -Păi și-atunci de ce tot strigai “ bis, bis”…ca eu credeam ca te uiți la vreun concert!
  -Mi s-a părut prea puțin, eu aș mai fi vrut și episodul 2 și 3…Dar pe tine ce vânt te-a adus pe-aici?
  -Am vrut să iau pulsul, așa la cald, de aceea de doua ore și jumătate dau roată, roată pe deasupra tuturor caselor, sa văd dacă vă place ceea ce vedeți, dacă nu vă place și mă bucur atât de tare ca v-am văzut pe toate extaziate de revenirea mea!
  Aș mai fi stat cu tine la un pahar de vorbă, dar noaptea e lungă și mi-am propus ca până mâine dimineața sa le vizitez pe toate admiratoarele mele.
  -Mai rămâi doua secunde, sa-mi dai un autograf, fug să caut o coală de hârtie și-un pix!
  -Tamam, tamam, te-aștept aici!
  Am răsturnat toată casa cu susu-n jos și de-abia am găsit o coală ratacita intr-un sertar, dar din păcate a fost prea târziu…Când m-am întors în living, ia Corbul de unde nu-i…pesemne că obosise asteptandu-mă și și-a luat zborul!Dar din fericire, mi-a lăsat un suvenir atât de prețios-pe fotoliu era o pana albă!N-aș renunța pentru nimic în lume la aceasta pana din penajul strălucitor al Corbului, nici dacă mi-ar propune cineva să o vând la licitație pe o sumă fabuloasă.O țin ca amintire până la următoarea întâlnire cu Akca Kuzgun.Vă las, ca de-abia aștept sa citesc și impresiile voastre despre serial!Mulțumesc pentru ca ați avut răbdare să citiți până la final.Fug să închid fereastra, că am înghețat!🙂

  Apreciază

 21. Tocmai ce s-a terminat primul episod din noua mea dependența!Am rămas fără cuvinte.Și totuși voi încerca să “articulez” câteva, pentru ca mi-a plăcut prea mult ca să nu împărtășesc cu voi, cele care v-ați dorit la fel de tare ca și mine revenirea dragului nostru Baris pe micul ecran.Dacă m-ați vedea cum am rămas așa…ca în transă, sprijinită cu mâna-n falcă și cu un zâmbet tâmp pe fața.In momentul ăsta mi se derulează prin cap tot felul de imagini-peisajul de poveste din Cappadocia, care m-a cucerit definitiv, privirile pătrunzătoare ale lui Kuzgun, zâmbetul lui misterios, dialogurile savuroase dintre Kuzgun și Dila, scenele cu cei mici, care sunt absolut delicioși, două talente înnăscute.Nu credeam că voi plânge din primul ep.Ei bine, am plâns la acea scenă tragică cu cel mic, însă imediat mi s-a schimbat starea la scena de acțiune care a urmat și care mi-a adus zambetul pe buze, cât de perfect au îmbinat cele două scene…asta înseamnă profesionalism!
  Foarte frumos este creionat personajul Kuzgun.Noi toate eram conștiente de potențialul lui Baris, de punctele lui forte, dar se pare că i-a priit această pauză, deoarece a devenit și mai bun!Ca să nu vă mai spun că pe tot parcursul episodului auzeam încontinuu zgomot de aripi, ceea ce m-a și determinat sa deschid fereastra, sa iau o gura de aer…dar nici aerul rece de afara nu m-a ajutat deloc, dimpotrivă, starea mea de euforie persista.🙂Chiar și acum aud sunetul acela scârțâitor al aripilor, care e asemanator cu un foșnet de mătase.Sa fie vis sau doar produsul imaginației mele?
  Tocmai ce a intrat o pasăre albă pe fereastră și s-a asezat pe umărul meu!Lumina e difuză, așa că n-am reușit sa disting dacă e un porumbel sau un corb alb.Porumbelul păcii nu e, clar, pentru ca nu sunt certată cu nimeni, deci varianta aceasta pică din start.Așadar, rămâne in picioare varianta B.
  Nu știu ce culoare au ochii corbilor, dar ceea ce știu sigur e că acesta are ochii măslinii!Și vorbește!Poate am sa vă spun și ce am discutat…🙂
  Dacă ar fi participat la olimpiadă cu siguranța Baris ar fi ieșit primul, felicitări din toată inima, atât lui, cât și întregii echipe, mi-a plăcut la nebunie.Baris a fost răpitor, hipnotizant, într-un cuvânt Wow!!!Lângă un asemenea bodyguard, să te tot pasca pericole!

  Apreciat de 2 persoane

 22. Mulțumim din suflet pentru aceste informații!Ce bine că astfel înțelegem și noi mult mai bine subiectul serialului.
  Hai că mai e foarte puțin…aștept cu emoție primul episod, deja mi-am pregătit un adevărat “arsenal”-un bol de popcorn, un evantai, multe vitamine, apă rece, un tensiometru…în caz că inima mea o va lua prea tare la galop!Glumesc…😉Îmi este de ajuns leacul meu, care vine în câteva minute…o infuzie revigorantă de Kuzgun, care îmi va fi de ajuns pentru o săptămâna.De-abia aștept!Le țin pumnii și să fie cu noroc!
  Vizionare plăcută, fetelor!🍾🥂🍀

  Apreciază

 23. La ora 19 ne pregatim de spectacol. Cam incurcate-s relatiile intre personaje, dar cu timpul ne vom obisnui cu ele. Ma bucur sa il revad pe Levent Ulgen , unchiul din Kiralik Ask si sunt curioasa sa o vad pe Burcu Biricik in compania lui Baris.

  Apreciază

Comentariile nu închise.