Arhitecta proiectului Netflix


Jurnalistul Cengiz Semercioğlu de la Hürriyet scrie azi despre cum s-a născut proiectul „The Protector„.

Totul ar fi pornit de la Binnur Karaevli, o doamnă care locuiește de ani de zile în Los Angeles și se ocupă de producție de teatru și film.

În ultimii șase ani, aceasta a stat mai mult în Turcia.

Citind  cartea scriitoarei İpek Gökdel,“Karakalem/Creionul”, aceasta a fost extrem de impresionată și s-a dus pentru a discuta la Netflix.

A spus celor de acolo că intenționează să realizeze un serial turcesc după această carte.

Cei de la Netflix au spus să vină cu propunerea de proiect, fapt pentru care Binnur Karaevli s-a dus la O3 Medya unde a bătut la ușa producătorului  Onur Güvenatam (producătorul serialului „Mireasa din Istanbul„). Au transformat cartea în scenariu, au format distribuția și s-au dus la Netflix cu propunerea.

Jurnalistul a întrebat-o pe Binnur Karaevli „Cât de mult intervin ei asupra scenariului, castingului?„ și i s-a răspuns: „Sunt implicați în fiecare etapă. S-a format o echipă de scenariști„

Pregătirile serialului au durat aproape doi ani.

Confidențialitatea este cea mai importantă în pregătirea unui serial Netflix.

Netflix încheie contracte de confidențialitate cu toată lumea: actorii participanți la casting, scenariștii, angajații platourilor de filmare.

Acesta este și motivul pentru care, timp de zece luni, au existat atât de puține materiale și imagini despre serialul cu Çağatay.
Dacă ai o colaborare cu Netflix, totul este confidențial.

Fotografii: Twitter/Instagram

bandicam 2018-12-03 08-48-19-610bandicam 2018-12-03 08-49-04-545bandicam 2018-12-03 08-49-50-260bandicam 2018-12-03 08-50-01-818bandicam 2018-12-03 09-24-39-849bandicam 2018-12-03 09-24-51-842

View this post on Instagram

#onset

A post shared by Binnur Karaevli (@karaevlibinnur) on

Reclame

5 răspunsuri

  1. Kaakalem este un corb povestitor. Scriitoarea a mers pe ideea ca un corb traieste sute de ani si stie „curioasa poveste a unui tanar” (Karakalem ve bir delikanlının tuhaf hikayesi), poveste care incepe cu mai bine de 500 de ani in urma. Recent a aparut si volumul II (Kayıpbey efsanesi – Legenda lui Kayıpbey/domnului ratacit).

    Apreciat de 1 persoană

  2. despre “Karakalem/Creionul”(İpek Gökdel), am citit mi se pare era o pagina dedicata carti ( in engleza)-era un interviu cu autoarea, interesant…imi scapa acum…sper sa fie fain, daca merge la public, vor continua productiile originale netflix, am auzit ca au in plan sa extinda productiile originale netflix-si sa reduca achizitionarea de productii in care nu sunt implicati…eu inca mai sper sa vad in productii originale netflix, actorii care-mi plac mie, atat turci cat si canadieni, suedezi sau mexicani, o combinatie intre ei, de exemplu l-as vedea jucand pe Tolga Saritas cu Brit Marling in OA-sezonul 2, pe Ceren Moray Brun cu Joel Kinnaman , pe Martha Higareda cu Ozan Guler sau Keremcem etc…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.