Poate e mai bine așa


Pentru serialul „ÇARPIŞMA/Coliziunea” se preconizează un parcurs de un sezon.

Este anunțul făcut de jurnalista Birsen Altuntaș de la Medyatava care scrie că distribuția s-a completat cu două nume: Mustafa Uğurlu (rolul Selim, tatăl Cemre-ei- Melisa Aslı Pamuk), Rojda Demirer (rolul mamei vitrege Belma care i-a provocat Cemre-ei un mare șoc).

mustafaugurluRojda

Probabil că ar fi cea mai înțeleaptă decizie a celor de la AY YAPIM având în vedere situația serialelor de azi. Consistență în detrimentul longevității ar putea fi rețeta de succes cu care s-ar recupera terenul pierdut în ultimul timp.

Jurnalistul Sina Koloğlu (Milliyet) scria zilele trecute despre un semnal de alarmă în sectorul serialelor turcești.

Spunea că a stat de vorbă cu unul dintre cei mai vechi producători ai pieței care spunea că nu s-a întâmplat niciodată o micșorare a pieței cu 30-40%.

„Este un sistem care funcționează cu credite bancare. Banii de serial nu se plătesc repede. Fiind așa, calea creditării este soluția. Până acum, nu au deranjat dobânzile. Acum de vorbește de 30%. Este posibil să filmezi seriale în aceste condiții? În perioada aceasta, producătorul și postul de televiziune nu au profit. Dacă putem sta în picioare, e un singur motiv: exportul de seriale. Dacă nu ar fi fost, azi ar fi trebuit să închidem prăvălia.„

Întrebat despre condițiile ce trebuie îndeplinite pentru ca exportul de seriale să continue, producătorul a răspuns: „Se poate episod de 140 de minute? Au dreptate și scenariștii. Este imposibil un scenariu nou și original. Producțiile sunt lungi pentru că postul de televiziune trebuie să câștige din publicitate. Și ca să difuzeze publicitate, durata episodului trebuie să fie lungă. Cât încasările din publicitate sunt mici, e imposibil să scadă durata episoadelor. Este greu să scrii seriale lungi. Până la urmă, scade calitatea. Scăzând calitatea, se îngreunează exportul. „

A mai spus că marțea, în plin sezon și seară cu audiență, era imposibil să nu se difuzeze serial și să fie film. Și se va mai recurge la așa ceva. În locul serialelor, se vor căuta programe alternative. Nu pentru că așa se vrea, ci pentru că nu au încotro.

 

 

 

Reclame