Jurnalistul Cengiz Semercioğlu (Hürriyet) a stat de vorbă cu producătorul despre care se poate spune că a atins un record în Turcia.

Are șase seriale în acest sezon: la Fox: “Yasak Elma/Mărul interzis”, “Kadın/Femeia” și “Bizim Hikaye/Povestea noastră”… și “This is Us” în pregătire, la TV8 – “Kızım/Fata mea”, la Kanal D- “Bir Litre Gözyaşı/Un litru de lacrimi”..

Mai are două coproducții: cu MF, “Bir Umut Yeter/E de ajuns o speranță”pentru Kanal Dși cu No Dokuz’ “Baraj”.

A spus că nu are producții scumpe și că lucrează conform principiului „profit pentru toată lumea„.

Întrebat care a fost cel mai mare insucces al său, acesta a spus că „Fatih„ (nu cel cu Kenan İmirzalıoğlu), când a pierdut aproximativ șapte milioane de dolari și a învățat că nu trebuie să faci ceva ce a fost și ieri și nu trebuie să pornești la drum fără un scenariu bun. Spune că se consolează cu ideea că cel mai mare insucces este acum al celor care au produs “Mehmed Bir Cihan Fatihi” (cu Kenan İmirzalıoğlu) despre care spune că nu a avut poveste, de aceea nu a prins.

Este de părere că televiziunile din Turcia sunt dintre cele mai competitive din lume și telespectatorii sunt foarte norocoși deoarece nicăieri în lume nu există șansa să se vizioneze atâtea seriale gratis.

Spune că posturile de televiziune câștigă din publicitate și vânzările în străinătate, dar veniturile din publicitate nu au fost prea mari în ultimii doi ani.

Întrebat dacă nivelul actorilor este bun, acesta a spus că este foarte bun.

Cei mai mulți sunt absolvenți ai școlilor de specialitate.

Mai spune că publicul turc nu tolerează actrițele netalentate, dar actorii au mai mult noroc deoarece, dacă sunt și chipeși, publicul spune că nu-i pagubă lipsa talentului.

Întrebat de ce nu primesc actorii oferte de la Hollywood dacă tot sunt atât de buni, acesta a spus că criteriul nu ar trebui să fie mereu Hollywood deoarece ei sunt mai buni. A dat ca exemplu faptul că a produs versiunea autohtonă a serialului american „Casnicele fără speranță„. Americanii au vândut în Orientul Îndepărtat originalul cu 5000 dolari/episodul, iar el a vândut cu 50.000 dolari varianta turcească, iar diferența vine din faptul că serialul lui e difuzat în prime time, iar serialele americane nu sunt difuzate în prime time în afara Europei, ci se difuzează pe posturi tematice.

Este de părere că Turcia a ajuns la acest nivel datorită actorilor și nu trebuie să se întrebe „De ce nu ne descoperă America?„ deoarece „Noi oricum descoperim lumea.„

Întrebat despre conflictul de la „Yasak Elma„ dintre Talat Bulut, Șevval Sam și Eda Ece, producătorul a spus că multe producții de succes au în spatele camerelor neînțelegeri între actori.

A dat ca exemplu serialul „Feriha„ unde Hazal Kaya şi Çağatay Ulusoy nu se prea suportau și au devenit buni prieteni abia după trei ani de la terminarea serialului.

hazalcagatay

Și a mai spus că aceste neînțelegeri nu l-au pus pe gânduri niciodată.