O piață uriașă pentru serialele turcești

Publicat de

Astăzi se va desfășura la Grand Hyatt İstanbul Forumul Economic Turcia- China.

Pe ordinea de zi există două subiecte foarte importante: turismul medical și producția de seriale și filme.

Este pentru prima oară când se vorbește despre colaborarea cu o altă țară în sectorul serialelor și filmelor.

„Să realizăm seriale în comun și să le difuzăm pe posturile voastre de televiziune„ le vor spune turcii chinezilor.

La reuniune, de partea turcă, vor lua cuvântul celebrul Halit Ergenç și  Kerem Çatay, CEO Ay Yapım.

De partea chineză participă Sophia Dai în numele Huace Film, o companie înființată în 2005, ce a vândut în 90 de țări 8000 ore de conținut, având o capacitate de piață de aproximativ 30 miioane dolari. Serialele vândute în China ar face treabă foarte bună.

Serialele turcești nu sunt pe piața chineză. La postul de televiziune de stat s-au difuzat

‘Aşk-ı Memnu’ și ‘Muhteşem Yüzyıl’.

askimemnusuleyman

Când în China prinde un serial, se vorbește despre cifre foarte mari.

De exemplu:  ‘Story of Yanxi Palace’ a fost urmărit de 530 milioane de oameni.  De la data difuzării până acum, a fost vizionat de 5.6 miliarde persoane. 130 milioane de oameni/episod. ‘Game of Thrones’ are media pe sezon în SUA 18 milioane.

Acest serial a fost urmărit pe platforma digitală iQiyi a televiziunii de stat.

În Spania, platforma care a difuzat ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ a adus 700.000 de urmăritori. Dar dacă s-ar fi difuzat în China?

Jurnalistul Sina Koloğlu se întreabă dacă AY YAPIM ar intra pe o așa piață.

În China costurile unui serial de 50 episoade ajung la 40 milioane dolari. Veniturile ajung la 100 milioane dolari. În China se vizionează seriale americane, coreene și japoneze.

China ar putea fi o nouă piață pentru producțiile turcești. O piață uriașă.

Sursa: Milliyet

 

Reclame

4 comentarii

 1. pe piata chineza, au avut si inca au un succes foarte mare serialele sud-coreene, dar produc si ei seriale cu impact mare si chiar le vand peste tot in lume, la noi pe TVR2 au prins doua seriale chinezesti( acum 5 ani)…eu cred ca se gandesc cum sa vanda in Turcia-productiile lor…nu se patrunde greu pe piata lor, greu este sa atingi gusturile lor si sa ramai pe piata…iar actorul chinez care-mi place mult este Chen Kun, filmul sau Painted Skin: The Resurrection -este superb…a avut peste 109 milioane de dolari castig…fiind unul din cele mai bine vandute filme neamericane…scuze pt greseli…pe repede-inainte

  Apreciat de 1 persoană

 2. Parca se spunea intr-un timp ca serialele turcesti nu vor mai fi pe piata araba nu? E, nu-i nimic pentru ca daca intra pe piata din China, acopera toata gaura din buget.
  Si cum pentru a reprezenta Turcia, nu puteau sa aleaga pe nimeni altul decat pe cel care a spart ghiata cu Binbir Gece, sigur Halit va acapara audienta.

  Alina, cat despre ce ziceai tu de Gupse, nu cred ca se sperie asa tare. Chinezoaicele sunt mici de inaltime, asa ca intr-o mare de fete, isi poate repera usor victima.
  Apoi, vom vedea cum o sa il protejeze.
  Poate o sa scoata si ea un film gen „Kill Bill” hahaha. Sa o vedem cu sabia invartind-o intr-un cerc de chinezoaice (desi aici chinezoaicele sunt cele cu artele martiale)

  Apreciază

 3. Eu am încredere că la această reuniune Halit Ergenc va face tot ceea ce îi stă în putință pentru ca acest proiect să prindă contur.Este un om impunător și cred că poate fi persuasiv cu interlocutorii săi.
  Chiar sunt curioasă cum vor evolua lucrurile…

  Apreciază

 4. Să fie într-un ceas bun și să se materializeze acest proiect măreț!
  Eu mă gândesc dacă Guppy a fost deranjată de câteva admiratoare, care veniseră la poarta ei, să le ofere Baris un autograf și s-a mutat imediat, oare cum ar reacționa, dacă ar vedea o mulțime de chinezoaice strigandu-l pe Baris, după ce vor urmări ” Kiralik Așk”?
  La ce populație are China, cu siguranță vor fi și admiratoare înfocate, care nu vor sta cuminți în fața televizorului…😉

  Apreciază

Comentariile nu închise.