Deținătorul premiului Palmierul de Aur, regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, a revenit la Cannes unde, cu prilejul celei de a 71-a ediții a festivalului, a adus premiera mondială a filmului „Ahlat Ağacı/ Părul (arborele) Sălbatic„. Filmul a fost aplaudat minute în șir, dar, de această dată, regizorul nu a reușit să obțină un premiu.

Câștigător al „Palmierului de Aur„ pentru filmul “Kış Uykusu/ Somnul de iarnă” (2014),  Nuri Bilge Ceylan, a participat cu echipa filmului “Ahlat Ağacı/Părul Sălbatic” la premieră.

Conducerea festivalului a dorit scurtarea filmului pentru proiecția de la festival, dar regizorul s-a opus. Astfel, filmul a durat 3 ore și 8 minute, iar la final echipa lui Ceylan a fost aplaudată în picioare timp de 15 minute.

https://www.instagram.com/p/Bi_eP_DDexV/?tagged=ahlatağacı

 

Peter Bradshaw, renumitul editorialist de la The Guardian, a acordat cinci stele filmului  “Ahlat Ağacı/ Părul sălbatic”.

Din distribuția filmului fac parte: Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer și Ercüment Balakoğlu.

bandicam 2018-05-20 13-38-07-248bandicam 2018-05-20 13-42-03-487

Sursa: hurriyet.com.tr