Haber Türk scrie că  sunt acuzați pentru infracțiunea de a face comerț cu droguri prin procurarea pentru ei și prietenii lor.

Cântărețul Cenk Eren a primit o pedeapsă de 6 ani și trei luni închisoare deoarece a fost vorba despre cocaină. :

Actorii Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Yusuf Akgün, Ergun Taş, regizorul Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem și Selin Boronkay au primit o pedeapsă de 4 ani și 2 luni.

Cu privire la aceste pedepse, nu s-a aplicat vreo amânare.

Dacă Curtea de Apel și Curtea Supremă vor admite pedepsele întocmai, în conformitate cu legea executării pedepselor și a libertății supravegheate,

Cenk Eren va executa 3 ani și două luni, actorii  Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Yusuf Akgün, Ergun Taş, regizorul Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem și Selin Boronkay vor executa 1 an și nouă luni închisoare.

Urmare a unei descinderi a poliției în 2013, aceștia au fost reținuți, apoi trimiși în judecată.

Çağatay Ulusoy declara: „În breasla noastră, multe persoane consumă marijuana. În acea perioadă jucam în serialul „Drumul lui Emir„. Psihic și spiritual, eram într-o perioadă cu probleme. Am început să consum mai mult. Nu am procurat pentru nimeni altcineva.„


La o descindere din anul 2009, cântăreața Deniz Seki a fost prinsă cu droguri și a fost condamnată la șase ani și trei luni închisoare pentru infracțiunea de comerț cu droguri. Deniz Seki a executat doi ani și jumătate, iar în iunie 2017 a fost eliberată.