Schimbări radicale în politica televiziunilor


Jurnalistul Ali Eyüboğlu (Milliyet) anunță pentru următoarele luni începerea unei noi perioade în lumea televiziunii.  Schimbarea radicală nu va afecta doar telespectatorii, ci și pe cei care lucrează în domeniul serialelor TV și colaboratorilor posturilor de televiziune.

Televiziunile nu vor mai plăti, așa cum se întâmplă acum, câteva sute de mii de lire turcești săptămânal. Singura sursă de venit a televiziunilor este publicitatea și multe dintre televiziuni ar fi în pagubă deoarece nu se acoperă costurile. Concurența a fost cea care nu a lăsat conducătorii televiziunilor să pună punct situației.

Recent au avut loc schimbări la nivelul conducerii unor posturi de televiziune (printre care Star TV și Kanal D Turcia).

Managerii televiziunilor nu vor mai proceda ca în trecut, adică să încheie contract cu un star și apoi să-i caute producător pentru a-i filma un serial.

Aceștia vor spune „DA„ producțiilor care vor aduce profit postului de tleviziune, ci nu starurilor de seriale.

Odată cu această schimbare, starurile vor accepta reduceri semnificative de preț sau posturile tv vor da șansa altor actori.

bandicam 2018-04-22 15-40-55-861.jpg

Jurnalistul nu a scris, dar cred că aceasta este un fel de intimidare a actorilor consacrați.

Nu cred că vor renunța vreodată la staruri deoarece publicitatea (atât cât este și nu le ajunge televiziunilor!) este atrasă de prezența unor astfel de nume.

Probabil se va ajunge la o cale de mijloc. Și actorii vor cere ca episoadele să nu mai fie atât de lungi.

Ar putea fi un proces paralel în care sumele să se reducă, actorii să nu mai filmeze atâtea ore și să se acorde o șansă și altora.

Sau este posibil ca starurile să prefere producțiile digitale cu episoade de 60 minute.

Nu cred că poate fi vorba despre decizii radicale.

Este o invitație la economie.

Vom vedea cum vor gestiona părțile această criză anticipată…

 

Reclame

Un gând despre &8222;Schimbări radicale în politica televiziunilor&8221;

  1. am inteles ca au investit mult in unele seriale…probabil n-au scos bani…da productiile digitale…si Netflix investeste peste 2 miliarde de euro pe an in productiile sale originale( includ si cele internationale…printre care unul turcesc in productie si din ce spun, se gandesc si la un al doilea…sansa mare pt internationalizarea unor actori turci)…scot de 10 ori mai mult, dar au peste 200 de productii pe an( seriale, filme, documentare…). Cred ca trebuie sa se uite la povesti/scenarii…cand aduc ceva nou, interesant, surprinzator…vor avea audienta…succes…indiferent de ce actor joaca…totusi aceiasi actori in rolurile de protagonisti, nu merge…ajung sa oboseasca… eu ma uit pe ratingul serialelor unde joaca celebritatile, sunt mici, in raport cu investitia. Va recomad serialul francez Cabana original Netflix..interesant

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.