În această seară, la 20:00, la Kanal D!

no3

Este de apreciat că actrița s-a pregătit special pentru acest nou proiect. Astfel, deși talentată la pictură, ea a urmat lecții de caligrafie, s-a consultat cu istoricii, s-a plimbat prin obiectivele istorice și, timp de două zile, cât a probat costumele semnate Serdar Başbuğ , s-a tot plimbat prin decorurile din Hadımköy pentru a se obișnui cu ele.

nu11.jpg

Într-un interviu acordat cotidianului Milliyet înainte de lansare, actrița a vorbit despre acest rol magnific..

  •   Nu ați avut ezitări în privința preluării unui rol jucat deja de altcineva într-un proiect în derulare?

Nu. A fost o situație mai riscantă când a plecat Meryem Uzerli și a venit Vahide Perçin. Beren Saat a avut contract pe 1 an, apoi înainta în vârstă și trebuia să joace altcineva. De aceea, nu mi s-a părut riscant.

 Când ați acceptat rolul știați ceva despre Kösem?

Știam că este o personalitate dominatoare. Lângă celelalte exista mereu cineva, era soțul, lângă ea nu era nimeni. Fiul de 11 ani devine padișah. Crește și preia puterea. Sigur că intră în conflict cu mama sa. Mi-a plăcut la nebunie caracterul. Își iubește la nebunie fiul pentru că Murat are un caracter foarte apropiat ei.

“Kösem  este precum un rock star 

 

  Kösem este adorată pentru putere, dar blestemată pentru că este ucigașă de nepot.

Nu poți gândi că Kösem este imaculată. Poporul o iubește pentru că înființează fundații și hrănește nevoiașii. Dar poate le face urmărind o politică. La nevoie, zboară capete. Chiar și pe cele ale apropiaților.

  Până la urmă, ei îi vine rândul. Cum vom urmări cu emoție o poveste cu finalul cunoscut?

Deja nu o mai urmărim ca pe Kösem Sultan. Îi iubim privirea, râsul, e un altfel de personaj. De fapt, iubim avatarul ei. Dacă ar fi  Kösem Sultan însăși, poate că n-am iubi-o. Eu sunt avatarul ei.

  V-ați fi dorit să fiți în locul ei?

Nici nu m-am gândit. Dar sigur că este frumos să conduci lumea dintr-un palat.

  Dar trăiește privată de o groază de sentimente umane. Nici măcar cu copilul ei nu poate avea o relație sinceră.

Nu poate pentru că la Kösem trebuie să te gândești ca la un rock star. Când intră femeia asta, are o prestață, își asumă o sarcină. Așa trebuie să se îmbrace, așa trebuie să trăiască. Dar înlăuntrul ei, în dormitorul ei este  Kösem.

nurgul01nurgul2

nurgul04.jpg