cu Selen Seyven, Reyhan din „O Hayat Benim„

Titlul este denumirea emisiunii la care a fost invitată. În ton cu blogul!

 

s1s2s3

 

 

Realizatorul emisiunii a spus  la început că are emoții la fiecare emisiune, dar de această dată nu se simte pe el însuși de atâtea emoții.

Îi mulțumește pentru că, în ciuda programului încărcat de la OHB, a acceptat invitația.

Selen Seyven: „Selen este o fată născută și crescută în Ankara. M-am dus devreme la școală, deci am terminat școala mai devreme, apoi Conservatorul. „

R: Ce fel de copil erai?

S: O fată pe crampoane. O fată căreia îi plăceau fotbalul și voleiul. Dar, odată cu creșterea mea, lucrurile s-au shimbat. Sportul a rămas în urmă. Provenind dintr-o familie de artiști, opțiunea mea a devenit actoria. Slavă Domnului, viața mi-a surâs și, de vreo 10-12 ani, totul decurge bine.

…Familia mea nu a crezut că voi putea deveni actriță, mai era și vorba aceea „Vrei să te târăști pe jos cu actoria?, adică să nu pot fi pe picioarele mele, apoi, absolvind Conservatorul (ei au secția de actorie la Conservator!), le-am închis gura tuturor… iar acum, slavă Domnului, se mândresc cu mine.

A mai fost întrebată dacă opoziția familiei în privința carierei a afactat-o și a răspuns că a ambiționat-o și dacă i s-a spus că nu poate fi actriță, ea a demonstrat că poate fi.

A primit prima ofertă de rol în anul 3 de facultate. Era pe plajă și a fost sunată de o prietenă să meargă la casting pentru un serial la Kanal D. A doua dimineață era deja la filmări și serialul a fost de mare succes.

Aproape la fel s-a întâmplat și cu OHB. S-au înțeles în două zile.

A revenit după o pauză de 2,5 ani, timp în care a refuzat toate ofertele pentru că nu voia să joace doar comedie. S-a încăpățânat până când a primit oferta de la OHB.

Spune că Reyhan este o fată cu un trecut extrem de dureros, o fată care nu știe unde-i este familia reală și a ajuns pe străzi fiind agresată sexual de tatăl vitreg și fratele vitreg. A trăit ani în șir prin depozite, clădiri  abandonate, pe unde a apucat. Acum, s-a intersectat cu Ateș și de aici începe povestea. Spune că scenariștii scriu scenariile și în funcție de abilitățile actorului.

Este foarte încântată că joacă în OHB și consideră că vor fi pași importanți în cariera ei de actriță. Își iubește profesia, dar nu mai voia comedie, voia altceva și se întâmplă acum.

Au întrebat-odacă vrea să deschidă o școală de actorie și a spus că nu-și poate folosi notorietatea pentru a deschide o școală de actorie în care să aibă elevi cărora să nu le poate oferi ceva în sens actoricesc. Și că atunci când se gândește la profesori de actorie, îi vin în minte numele maeștrilor teatrului și cinematografiei.

A fost pentru prima dată la o piesă de teatru la vârsta de 9-10 ani, o piesă în care juca unchiul ei, iar atunci i-a spus mamei că vrea să devină actriță.

Dacă n-ar fi devenit actriță, ar fi fost probabil arhitect, designer interior pentru că îi place mult să facă schițe, să coloreze, să asigure confortul interior al casei.

Spune că nu-i plac oamenii plini de sine, care nu recunosc talentul altora, că ei muncesc cu toții pentru o pâine și trebuie să recunoști meritul oricui, că s-a săturat de egocentrici.

Apreciază actorii: Demet Akbaa, Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Bergüzar Korel. Spune că este datoria ei să urmărească serialele pentru că e actriță și trebuie să vadă interptretările actorilor, că nu poate spune că ea nu urmărește serialul cutare sau cutare doar din invidie.

Spune că nu vei fi apreciat dacă tu nu știi să apreciezi și că trăim într-o lume a oamenilor invidioși.

Realizatorul spune că o urmărește de ani buni și știe că în orice proiect s-ar implica aduce o culoare nouă, are aportul ei în proiect.

A fost întrebată de relația cu stafful serialului și a spus că ea a venit din teatru și singură și-a purtat și decorul, că n-ar putea vreodată să stea în caravană și să ceară să i se aducă un ceai, că ei, actorii serialului, sunt ținuți în puf, dar cei din spatele camerelor muncesc enorm și nu trebuie  să se folosească de ei, că e chestie de omenie și de eduație.

A mai mărturisit că nu are criterii în a-și alege prietenii, că iubește omul, dacă vede un om bun și frumos îl îmbrățișează.

Consideră banii nu un scop, ci un instrument de existență. N-a știut niciodată valoarea banilor și a cheltuit mult când i-a avut, a suferit mult din cauza lipsei banilor în studenție. Într-un interviu acordat lui Mehmet Turgut îmi spusese să-i spun cum mă văd peste 10 ani. Aveam atunci 24 ani și i-am spus că vreau să construiesc un sat în care să nu se folosească banii. Să se facă schimb de produse de tot felull, cartofi, roșii etc.  Banul strică omul. Toate neînțelegerile sunt din cauza banilor.  Dar nu se poate fără bani.

Are o relație de 6 ani cu Kaan, au încredere unul în altul și nici nu contează cererea în căsătorie pentru că ei se au unul pe altul. Spune că în relația dintre femeie și bărbat, de obicei, la început, femeia este emoționată, suspicioasă, se întreabă dacă e vrea o relație serioasă, că bărbatului îi este teamă de emoția asta, apoi se echilibrează lucrurile.

A mai fost întrebată ce și-ar lua pe o insulă pustie și a răspuns că și-ar lua iubitul în primul rând pentru că îl iubește foarte mult, apoi ar lua un filtru de apă pentru că apa e importantă și strugurelul de buze pentru că i se usucă buzele des.

Și a mai spus că lumea ar spune că ar lua cărți, dar ea nu ar lua cărți. Ea ar scrie cărți!

A fost întrebată dacă pe viitor vrea să devină producător și a spus că vrea să devină regizor.

Ea le-a urat succes, ei i-au oferit o cană din care a spus că va bea la filmările OHB.

Nu este foarte activă pe rețelele de socializare. Instagramul nu este la vedere, iar pe Facebook postează când și când.

https://www.facebook.com/selenseyvenofficial/?fref=ts

https://www.instagram.com/seyven/

Mi s-a părut foarte sinceră, mi-a plăcut extrem de mult, dovadă că m-am apucat să traduc interviul imediat după ce am început să-l vizionez. Rar mi se întâmplă!