Presa turcă a început să scrie despre actorii turci la Cannes. Deocamdată am văzut în gecce.com ce dă ca sursă hurriyet.com.tr (parte din trustul Doğan care deține și Kanal D), dar probabil va scrie și FOX câte ceva. Am simțit nevoia să precizez acest lucru pentru că din textul de mai jos s-ar putea interpreta că unii actori au fost menționați la capitolul „și alții„.

cannes1

 

La Cannes s-a desfășurat a 32- a ediție a Târgului (MIPCOM), cel mai prestigios târg al industriei de televiziune.

Au participat aproape cinci mii de clienți care au avut de ales din produsele TV expuse pe două mii de standuri. Turcia a predat Japoniei statutul de invitat de onoare, deținut anul trecut, aceasta întâmplându-se chiar la conferința de presă de deschidere a târgului. După SUA, Turcia este cea mai mare exportatoare de seriale și prezentările media la care au participat actorii turci au fost foarte apreciate.

Bergüzar Korel și Halit Ergenç, protagoniștii noului serial (“Vatanım Sensin”/ ‘Wounded Love’) de la Kanal D (Turcia), au fost întâmpinați cu un deosebit interes deoarece prezența lor a fost promovată sub titlul „Onur și Șehrazat din 1001 nopți, după ani și ani, în același serial„. Cei doi au acordat interviuri celor mai importante posturi TV din lume.

Kanal D a participat cu o prezentare inedită. A amenajat un tir precum o sală de cinema și timp de trei zile a proiectat serialele cu recorduri de audiență. Cele 20 de minute din noul serial, special pregătite pentru târg, au fost vizionate cu participarea conducerii Doğan TV și a cuplului Halit Ergenç-Bergüzar Korel.

La MIPCOM au mai participat actorii serialului “O Hayat Benim” (Bahar.Viață furată),Oya Başar, Ezgi Asaroğlu, Keremcem, Ceren Moray și actorii serialului “Bana Sevmeyi Anlat” (Vorbește-mi despre cum să iubesc) Seda Bakan și Kadir Doğulu.

De asemenea, a avut loc o reuniune de prezentare a noului serial „Anne„ (Mama). Aceasta s-a desfășurat la Monte Carlo, cu participarea actrițelor din rolurile principale Cansu Dere și Vahide Perçin, fiind una din activitățile de promovare și marketing internațional.

Seda Bakan și Kadir Doğulu au declarat că aprecierea de care se bucură serialele turcești în străinătate reprezintă pentru actori o oportunitate.

Sursa: gecce.com