Compania de cercetare Social Media Somera a analizat performanța de pe rețelele de socializare ale vedetelor din Turcia. Astfel, conform cercetărilor efectuate, pe primul loc pe Instagram este actorul Burak Özçivit și primul de pe Twitter este omul de televiziune (fost reporter și prezentator, actual producător de emisiuni de succes) Acun Ilıcalı. Analizele s-au făcut ținându-se cont de numărul de urmăritori pe Twitter și Instagram și interacțiunea per postare. S-a ajuns la concluzia că performanța pe rețelele de socializare a vedetelor masculine este mai mare decât cea a vedetelor feminine.

burakozcivit

acunn

Clasamentul celor mai eficiente vedete pe Twitter este:

Acun Ilıcalı (om de televiziune)(233 tweet-uri și 4.3 milioane urmăritori) Çağatay Ulusoy (actor/model)(126 tweet-uri și 1.4 milioane urmăritori) și Murat Boz (cântăreț de muzică pop) (1131 tweet-uri și 4 milioane urmăritori) .

acunn

cagatayulusoymuratboz

Pe Instagram, cea mai ridicată performanță o are actorul Burak Özçivit (97 postări și 4 milioane urmăritori), urmat de actorul Kıvanç Tatlıtuğ (36 postări și  1.1 milioane urmăritori) și cântărețul de muzică pop Murat Boz (317 postări și 4.8  milioane urmăritori).

burakozcivitkivancmuratboz

Din punct de vedere al numărului total de urmăritori pe Twitter și Instagram:

Demet Akalın (cântăreață muzică pop) (Twitter -5.5 milioane, Instagram-4.5 milioane), Murat Boz(Twitter-4 milioane, Instagram -4.8 milioane) și Gülben Ergen (Twitter -4 milioane, Instagram -2.9 milioane). 

demetakalinmuratboz

gulbenergen

Ece Vahapoğlu, Nazlı Ilıcak și Gülben Ergen  sunt vedetele care au cele mai multe postări pe Twitter și Instagram.

nazliilicakEceVahapoglugulbenergen

Sursa: http://teknoyo.com/unlulerin-sosyal-medya-paylasimlari-analizi/

 

Publicitate