• MĂNÂNCĂ PRECUM UN ȘOFER DE CAMION

  • VINE DIN ITALIA ȘI O TUNDE O DATĂ LA 20 DE ZILE

  • ȘTIAM CĂ ESTE RENUMITĂ, DAR NU ȘTIAM CĂ ESTE STAR

Halit Ergenç şi Tuba Büyüküstün, cunoscuți din serialele „Suleyman Magnificul„, „O mie una de nopți„ și „Asi. Împotriva destinului„,sunt protagoniștii unui nou film regizat de Ferzan Özpetek,regizor cu dublă cetățenie ( turco- italiană), deținător al Premiului David di Donatello pentru cel mai bun film. Deși gândise să-l aibă în rol principal pe Matt Dillon, regizorul i-a încredințat rolul,  în cele din urmă, lui  Halit Ergenç.

Filmările la Roşu de Istanbul au început și regizorul a organizat o primă conferință de presă.

c2

◊ Cum decurg filmările, ce ne puteți spune?
– Ferzan Özpetek: Continuăm filmările pe Büyükada (Insula Mare). Este primul meu film turcesc și de aceea am foarte mari emoții. Scenariul acestui film nu este întocmai viața mea și nici romanul  dar nici romanul “İstanbulKırmızısı” (Roșu de Istanbul). M-ar fi plictisit să respect întocmai romanul. Nejat İşler mă joacă pe mine, deci joacă un rol de regizor. Sunt eu acel regizor? Încă nu sunt sigur. Mehmet (Günsür) și Tuba (Büyüküstün) joacă două persoane foarte importante din viața mea. Halit (Ergenç) joacă un personaj absolut nou.
◊ Cum ați realizat castingul pentru film?
– Am avut mare noroc la realizarea castingului. Cu Mehmet Günsür colaborasem cu ani în urmă la filmul “Hamam”.  Cu Nejat İşler am fost în juriu la Festivalul de film din Adana. Despre Tuba Büyüküstün știam că este renumită, dar nu știam că este star. În timpul castingului, un prieten m-a întrebat dacă am văzut-o pe Tuba. Mi-a spus că este o femeie grozavă. Și mi-a mai spus că s-a tuns scurt de tot și s-a dus să trăiască la Paris. I-am spus să-i propunem. Nici nu era adevărat ce spusese. Ea a venit la întrevedere și am amuțit.

t1

MĂNÂNCĂ PRECUM UN ȘOFER DE CAMION
◊ Părul ei v-a lăsat fără cuvinte ?
– Nu, deși mi-au spus să nu mi-o arate cu părul scurt. În cinema, părul scurt este greu de întreținut ca și continuitate. Crește imediat. A venit un domn din Italia, unul care se ocupă de întreținerea părului actorilor în toate filmele mele. A tuns-o pe Tuba. Vine o dată la 20 de zile (din Italia) și o tunde. Uite așa ne chinuim.
  În ultimul film, „Legați-vă centurile de siguranță„, a jucat renumitul model, frumoasa Kasia Smutniak. Există ceva comun cu Tuba Büyüküstün?
Amândouă mănâncă precum șoferul de camion. (râde) Când fac comanda, întreb „Carnea să fie fără grăsime?„ și primesc răspunsul „Nu, aș vrea carne cu grăsime„.
◊ Se știe data lansării?
– Ne vom strădui să fie februarie 2017, dar încă nu suntem siguri.

Tuba Büyüküstün:  Joc pentru prima oară un personaj real

Tuba Büyüküstün, cea care joacă în film rolul Neval, a mărturisit că este foarte fericită să colaboreze cu un regizor ale cărui filme le urmărea cu interes. „Pentru mine este un rol foarte important și mai ales pentru faptul că este vorba despre o persoană foarte importantă din viața regizorului Ferzan Özpetek.

h1

Halit Ergenç:  Ne întoarcem acasă cu gura până la urechi

Așteptat de mult timp într-un nou proiect cinematografic, Halit Ergenç a declarat următoarele:  “A fost foarte interesant modul în care am intrat în distribuția acestui film. Vorbisem cu Ferzan, dar nu n-am mai primit răspunsul lui. După ceva timp, ne-am întâlnit din nou și apoi am primit telefonul. Am acceptat oferta după o discuție foarte scurtă. … Ferzan are o experiență incredibilă, intri în lumea lui.„ A mai mărturisit că filmările sunt obositoare, dar „Oricât de obosiți suntem, deoarece suntem implicați în acest proiect, ne întoarcem acasă cu gura până la urechi.„

http://www.hurriyet.com.tr/ferzan-ozpetek-tubanin-star-oldugunu-bilmiyordum-40109372

tb

https://www.facebook.com/TubaBuyukustun/?fref=ts

Reclame