„Până la urmă câștigă Bahar!„


Chiar dacă se întâmpla anul trecut, interesul vostru pentru cuplul Bahar &Ateș va accepta și o relatare a unei conversații din arhivă. 🙂 (emisiune din 26.01.2015)

Oya Doğan de la “Dizi Doktoru” (Doctorul de Seriale) (emisiune difuzată de KanalTurk) a pătruns în culisele serialului „O Hayat Benim„ (Bahar: viață furată).

Până să ajungă la locul de filmare, aceasta a stat de vorbă cu cei care i-ai ieșit în cale și i-a întrebat dacă urmăresc sau nu serialul, dacă sunt Efsun sau Bahar, dacă-l plac pe Ateș.

Ajunsă la locul de filmare, primul popas l-a făcut la cabina de machiaj unde a găsit-o pe Efsun atât de grăbită încât nu are răbdare să fie machiată de profesioniști.

Între timp și-a făcut apariția la platourile de filmare și Keremcem. J

Se continuă turul platoului cu un popas la İlyas care era foarte fericit că a venit fiica sa în vizită.

Ajunsă la cel responsabil de ceaiuri și cafele, realizatoarea emisiunii îl întreabă cine bea cel mai mult ceai și cine bea cea mai multă cafea. Află că domnul Süleyman (İlyas) bea cel mai mult ceai. Despre Keremcem află că bea cafea turcească (fără zahăr). 7-8 cafele pe zi! J

Află și meniul zilei: ciorbă de linte, fasole verde, orez.

„Și a sosit momentul să înceapă reportajul!„ zice Oya Doğan. Aceasta mărturisește că a venit în vizită la Nuran lângă care se află Efsun și Ateș.

dd1.jpg

„Am picat chiar în buricul intrigilor, nu-i așa?„ întreabă realizatoarea emisiunii.

„Stai. N-ai picat încă. Abia am aprins soba și ne încingem.„ spune Nuran.

R: – Keremcem, tu ai început serialul prin a fi îngerul răzbunării. Ai ajuns însă prințul pe cal alb.

K: Prinț pe cal alb, dar bate pe oricine îi iese în cale. Intriga se desfășoară aici. Pornind de la aceste două femei. Aș fi vrut să fie aici și Ezgi. Scenele mele sunt cele mai multe cu ea. De fapt, ea…

C: Reprezintă binele…

K: Ezgi reprezintă binele, acea parte pe care o vizionează cei care n-ar fi vizionat dacă eram doar noi.

R: În contrast cu voi…

K: În contrast… Filmările decurg foarte frumos, ne fac mare plăcere. Sigur că sunt condiții dure, dar acestea țin de sectorul serialelor din Turcia,

R: Mi-e teamă pentru voi. Cu cât crește ratingul, cu atât crește și durata episodului filmat.

N: Chiar așa…

K: Durata episoadelor crește în loc să scadă…

N: 140 de minute… era episodul trecut. Acum aud deja de 170, 200…Și nu doar pentru noi. Înțeleg că asta este tendința…

R: Poftim?

N: Ești prietena mea și nu ne putem vedea pentru că viața noastră este aici între Gelincik Yokuşu, Ateş Ev, Konak. Vorbesc serios. Suntem luați dimineața la 6:00 și muncim până a doua zi la 6:00. 6 zile pe săptămână!

K: Îi întristăm pe telespectatori. Termină, nu ne vor mai urmări. J

C: Telespectatorii au dreptul să critice, dar când acesta spune că ar viziona și 3 ore și 4 ore, situația se schimbă. Telespectatorul nu trebuie să ceară. Telespectatorul trebuie să vizioneze un episod mai scurt, dar de calitate.

N: Viața noastră este aici. Nu socializăm. Singurul nostru mod de a socializa este acesta. Orice se spune, în acest sens, este foarte util pentru noi (se referă tot la filmările interminabile J iar Keremcem își pune mâna pe frunte). Păi lui nu-i pasă, că el nu muncește atât, vine doar două zile pe săptămână. Să vină zilnic și vedem atunci dacă se plânge sau nu!

K: Dar n-am vorbit când a fost cazul?

Sigur că totul se întâmplă pentru și de dragul ratingului.

Pentru că s-a vorbit despre rating, realizatoarea emisiunii a anunțat o rubrică nouă a emisiunii: ratingul străzii, să vedem ce seriale vizionează ei…

A menționat (la întoarcerea către actori) că și serialul „O Hayat Benim„ și-a pus amprenta pe săptămâna trecută cu rating 8.

Apoi a discutat un pic cu Ceren despre rolul ei de fată rea.

R: Probabil că acesta este cel mai feminin (J ) rol pe care îl interpretezi. În serialul anterior nu puteai minți sub nicio formă. Cum reușești, de această dată,să joci pe cineva care minte atât de mult?

C: Nu doar din punctul meu de vedere.. Aș putea să spun că, de vreo 20 de ani, este cel mai interesant personaj. Îmi face o deosebită plăcere să joc acest rol. Dacă ar fi să analizez personajul, este foarte ușor pentru că, privind persoanele care merg pe stradă, una din trei este precum Efsun. Răbufnirea lui Efsun este o poveste pe care o întâlnim frecvent…

K: Vrei să spui că este un personaj model… J

C: Nuuu. Nu cred că Efsun este rea….

Are atâtea motive! Tatăl este bolnav, la terapie intensivă, o vrea pe Bahar.

Este o fată tânără, are 20 de ani, s-a simțit mereu dată la o parte…

R: Și se mai vorbește de o mare schimbare. Tu ești Nuran, dar în viața de zi cu zi nu ești așa. Chiar ai spus cândva că joci nemachiată, că a trebuit să te îngrași cu 10 kg. Acestea sunt chestiuni normale pentru un actor, dar în Turcia reacția este WOW!

N: Cred că are legătură cu noțiunile cunoscute despre actorie. Trebuie să știi ce înseamnă actoria. Din păcate există persoane de genul unuia care apare într-un fel într-un serial și apoi, schimbându-și doar ținuta vestimentară, joacă același personaj în alt serial… Trebuie să privești personajul 3D: fizic, mintal, spiritual. Trebuie analizat și din punct de vedere social. Noi am analizat aici până și latura politică. Cui i-ar acorda votul acest personaj?! Pentru mine contează ca , de fiecare dată, să fiu, de la 0, altcineva în rolurile jucate.

R: Când joci rolul unui tânăr, apariția pe micul ecran trebuie să le facă pe femei să zică „Ah!„.

K: Se întâmplă alte lucruri. Așa cum în personajul Nuran se regăsesc femeile acestui cartier sau cele care sunt la o anumită poziție economico- socială, personajul meu nu este cu un scop inițial, dar ajunge acolo ca un element al dorinței…

 

R: Conflictul mamă- fiică a stârnit tot felul de discuții. Tocmai de aceea am ieșit

În stradă și am întrebat „Ce ați face dacă ați avea o fiică precum Efsun?„

(Comentariile din stradă au fost de genul: „Doamne ferește!„, „Este o nesuferită!„, „Are rol nesuferit!„ etc)

 

R: Ați auzit răspunsurile. Multe sunt împotrivă. Dar dumneavoastră?

N: Ce pot spune? Privește-o pe mamă și ia-o pe fiică. Cum e mama, așa este și fiica. Doar nu era să crească rodie în pomul de pere.

 

Conversația continuă cu referire la faptul că personajele din film sunt apropiate de oamenii din realitate, că se simt de-ai celor din cartier, că petrec mai mult timp acolo decât la casele lor. Keremcem subliniază faptul că echipa cu care lucrează este foarte compatibilă, că țin unii la alți, altfel ar fi imposibil să filmezi atât. Că actoria nu înseamnă doar să apari în fața camerelor de luat vederi, să treci prin școala de actorie sau să te pregătești acasă. Echipa este foarte importantă.

 

Apoi vine rubrica „Nostalgii„ în care se arată se face referire la primul serial al lui Keremcem, Așk Oyunu (Jocul de-a dragostea)…

A urmat un material cu vizita la conacul Atahan unde a stat de vorbă cu : Mehmet Emir. (Sinan Albayrak), Edibe (Nurșim Demir), regizorul Hamdi Alkan).

 dd2

R: Te-ai căsătorit și acum vei deveni tată.

K: Nuuu, de unde zvonul acesta?

R: Am citit o știre.

K: Dacă încă se mai vorbește, atunci putem corecta știrea de aici. Antrenoarea de pilates a lui Seda se ocupă și de exerciții pentru femei însărcinate. A pus pe Instagram o poză cu scop de promovare, dar a șters-o imediat după ce a întrebat-o ce este cu acea poză. Seda își mai dorește un proiect, înțeleg că ai auzit această discuție între câțiva prducători, nu este corect zvonul, pe viitor putem avea astfel de intenție, dar acum nu este însărcinată. Nu a procedat frumos cel care a lansat un astfel de zvon. Vă rog să nu vă jucați cu pâinea nevestei mele! J

R: Te-ai căsătorit. Și relația din serial merge spre căsătorie. Viața ta merge paralel cu serialul…

K: Relația a avansat repede. A fost o cerere în căsătorie spontană. Am avut cununia civilă la Paris din pricina filmărilor de la serial. Merge bine. Suntem fericiți. Norocul meu este că atât femeia din viața personală cât și partenera din serial sunt femei la care țin foarte mult.

R: Săptămâna trecută am remarcat că ați fi filmat chiar și 10 zile dacă atât ar fi durat săptămâna.

C: Recordul meu este acela că am filmat 20 zile fără pauză, dar nu reclam acest lucru pentru că a o juca pe Efsun merită… Ea vorbește țipând, crezând că nu o aude nimeni, toată lumea o urăște, dar eu leșin după ea.

R: A țipa aduce rating. Cu cât țipi mai mult, cu atât crește ratingul. Așa se spune.

C: Așa este?

R: Da…

…Trebuie să e ascult cântând…

K: Din cele vechi?

R: Se poate.

K: Să cântăm împreună.

….

Se vorbește despre faptul că serialul a avut parte de un casting reușit, până și Beyza de la conac este o actriță grozavă.

….

Apoi Keremcem cântă un un cântec compus de el și despre care spune că este inspirat din dragostea Bahar & Ateș din serial și suferința lui Bahar, un cântec scris din prisma lui Ateș.

….

Și sosește Ezgi la filmări!

Prima parte a discuției are loc în cabina de machiaj.

 dd3.jpg

***

R: Dragă Ezgi, mi-a fost tare dor de tine. Vreau să te pup înainte de a sta de vorbă. Noi ne cunoaștem de mult timp.

E: Oya este cea căreia accept mereu să-i acord interviu. Fără ea nu se poate. Nu sunt eu pasionată de reportaje, dar mă simt bine când vorbesc cu tine.

R: Draga mea… Îți mulțumesc foarte mult. Ce faci?

E: Sunt bine. Muncesc de zor. Este frumos.

R: Nu te plictisești câteodată să tot joci fata bună?

E: Mă plictisesc mult…

R: Eu te știu. Ți-ai dori să joci o fată cu ceva plăceri și slăbiciuni…

E: Da. Lăsând de-o parte faptul că-mi place munca mea, îmi este tare dor de a juca în filme. Vorbim în permanență și cu grupul de scenariști, dar, în acestă poveste, așa trebuie să fie, așa este iubită, așa este așteptată.

R: Reprezinți binele.

E: Da. Îmi plac imperfecțiunile. Când și când încercăm să le creăm, dar nu prea mă pot desfășura, în acest sens, în scenariu. Eu doar îmi fac datoria.

***

R: Keremcem spunea că Ezgi nu este aici, dar noi i-am suprins împreună.

….

dd4

R: Stați un moment, Ateș este al meu! Este al meu! Ce faceți?

K: Ai jucat foarte bine!

R: Ce faceți?

K: Suntem la filmări.

E: Da, suntem la filmări. M-am pregătit pentru întâlnire. Sunt îmbrăcată în Bahar. Aștept să-mi vină rândul.

K: Eu sunt încă îmbrăcat în Keremcem. Îmi aștept rândul.

R: Îmi aștept rândul. Frumos! Filmările implică așteptare, nu-i așa? De cât timp aștepți?

E: Nu știu. Cred că a trecut o oră.

R: Iar tu ești aici, din cauza noastră, de azi dimineață.

K: Așa este,am venit de dimineață.

R: De aceea spuneam că acest Ateș este al meu! Ca orice femeie din serial, am zis să vin și eu peste el.

K: Trebuie s-o întrebi pe Bahar.

E: Își încearcă norocul.

K: Până la urmă câștigă Bahar!

R: Cum reușești?

E:Cu încredere…

K: Cu ochii ei…

E: Nuuu….dacă într-o relație există încredere, nimeni nu-i poate aduce prejudicii. O astfel de încredere există în relația dintre Ateș și Bahar.

K: Ce frumos spui…Fetelor, eu am rămas între voi…

R:Da, dragostea dintre Ateș și Bahar a devenit un fenomen. Oamenii vă vor împreună. Iar Dumnezeu i-a dat răbdare lui Bahar. Eu n-aș avea atâta răbdare.

E: Așa este…

R: Nu-ți spui uneori că nu se poate atâta răbdare?

K: Eu zic că nu se poate atâta răbdare.

E: Da,el zice mai mult decât mine.

R: După părerea mea, Bahar este unul dintre cele mai deștepte personaje.

E: Mulțumesc.

R: Sub înfățișarea inocentă are un comportament foarte inteligent.

E: Este o fată deșteaptă, dar nu șmecheră.

R: Se face confuzie de obicei…

E: Da… Este și calmă,liniștită, matură, empatică cu toată lumea, înțelegătoare. Uneori ar putea părea enervantă, atunci când oamenii se confruntă cu lipsurile lor, în privința calităților ce le lipsesc. Poate că lumea mai exclamă: „Se poate așa ceva în viața de zi cu zi!?„. Primesc reacții de acest gen. Este posibil să fiu enervantă pentru oamenii care își doresc, dar nu reușesc un anume comportament…

 

Această prezentare necesită JavaScript.

CAM ATÂT! J Sper că nu v-ați plictisit. Inițial îmi propusesem un rezumat, dar mi-a fost imposibil.

 

 

 

5 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.