Bergüzar Korel, una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe din Turcia, cunoscută în România din serialul 1001 nopți (serial care a înregistrat recorduri de audiență în Turcia, țările din Balcani, țările arabe și, de curând, în raiul telenovelelor -America Latină),dar și ca soție a celebrului actor turc Halit Ergenç, partenerul său din serial și eroul principal din Suleyman Magnificul, a petrecut timp prețios în studioul de înregistrări pentru a lansa albumul ce conține 12 melodii semnate Sezen Aksu, compozitoare și solistă deosebit de apreciată în Turcia. Stilul muzical interpretat este jazz. Vocea caldă a actriței Bergüzar Korel s-a făcut remarcată în câteva seriale. Motivul pentru care a acceptat această provocare este unul caritabil.

Mai jos aveți dialogul purtat de aceasta cu muzicianul și compozitorul Aykut Gürel, producătorul albumului.

bergüzar-korel-3-300x200

A.G. – Ți-a plăcut să cânți?

B.K.- Da, mi-a plăcut foarte mult.


A.G.- Dacă și astăzi ți-aș fi propus așa ceva, ai fi acceptat?

B.K. – Aș fi acceptat. Oricum m-ați sunat  și, pentru prima dată în viață, am acceptat o ofertă după cinci minute.

A.G. – De aceea l-am sunat pe soț ca, în cazul în care nu ați fi de acord, să nu propun.

B.K.-  Eram la casa de vacanță. A venit și mi-a spus „M-a sunat Aykut Gürel”. L-am întrebat dacă i se propune să facă un album. Pentru că el cântă și are concerte…

A.G. – Serios? Chiar așa?

B.K. – Da. Mi-a spus apoi că vreți să vorbiți cu mine și l-am întrebat despre ce. Mi-a spus că este vorba despre un album cu melodii compuse de Sezen Aksu. I-am spus că râde de mine, dar mi-a mărturisit că este serios. Apoi v-am sunat.

A.G. – Ce spune domnul Halit despre această situație?

B.K. – Sigur că el are o altă relație cu muzica pentru că este absolvent al secției „Muzical„ (Actorie Operă și Teatru Muzical). El are o relație profesională, o relație sentimentală mai puternică. Am mai cântat, dar, de această dată, când i-am dat să asculte, l-am văzut cu ochii roșii, plini de lacrimi , mi-a mărturisit: „Este foarte frumos!„ și m-a îmbrățișat.

A.G. – Putem spune că este invidios?

B.K. – Nu este vorbe de invidie, dar aș vrea foarte mult ca și el să trăiască așa ceva pentru că și lui îi place foarte mult să cânte.

A.G. – S-o facă. Cine-l oprește?

B.K. – Aş putea să vă întreb și eu ceva?

A.G. – Desigur.

B.K. –  Întreb pentru prima oară. De ce m-ați ales pe mine? De ce ați vrut să lucrați cu mine?

A.G. – Căutam un actor care să poată interpreta melodiile cu greutate. Să le joace. Este foarte greu să joci melodiile cu greutate ale lui Kayahan, Enrico Macias, Sezen Aksu. Acestea sunt cântece profunde. Cu Sezen Aksu colaborez de peste 26 de ani. Compunem și orchestrăm melodiile împreună. Știu povestea fiecărei melodii în parte. Unii oameni cunosc o poveste eronată a cântecelor, eu cunosc povestea corectă. Soția mi-a sugerat că ar trebui să căutăm actor pentru cântecele astea. Asta pentru că fiecare în parte are la bază o poezie. Sezen nu este textier. Versurile sunt de impact. Trebuiau interpretate de un actor.

B.K: – Dar nu știați că în ceea ce am făcut până acum am mai și cântat…

A.G. – Nu, abia peste două- trei zile am auzit o înregistrare. Mai ascultasem două- trei voci ale unor actori și cântau foarte frumos,, nu pot spune că nu cântau… Dar m-a dat gata culoarea vocii pe care o aveți. Cum să spun? Era nevoie de o interpretare profundă. Tonalitatea vocii, vocea mi s-au părut atât de infuzate… Tonalitatea vocii se infuzează după 25 de ani de cântat, se așează, se maturizează. Acesta este motivul pentru care v-am propus.

Vă place să cântați?

B.K. – Foarte mult!

A.G. – Cel mai important! Ascultați cântecele acasă?

B.K. – Le am pe CD și le ascult în mașină. Le învăț pe de rost. Le dau apropiaților să le asculte. Ei spun că se adaptează melodiile oricărei situații: dimineața la trezire, pe drum, dar și seara, cu prietenii,la un pahar..

A.G. – Acesta a fost scopul.


Și pentru că acest blog are legătură (și) cu cafeaua, v-aș reaminti că îndrăgita artistă are cafeneaua proprie!

bk2_collage.jpg

 

https://www.instagram.com/notjustcoffeeistanbul/

Publicitate