Nu o mai vor!


 

 

Pentru ea, primăvara nu a venit cu vești bune! Cunoscută iubitorilor serialelor turcești datorită rolului Hürrem m2mu1mu2din „Suleyman Magnificul„, Meryem Uzerli este protagonista noului serial, „Regina nopții„( Gecenin Kraliçesi), unde îl are ca partener pe Murat Yıldırım ( din serialul Asi. Împotriva destinului). S-a investit foarte mult, s-au făcut foarte multe schimbări ( denumirea serialului s-a schimbat de cel puțin două ori și echipa de scenariști a ajuns la numărul 11), așteptările au fost uriașe iar acum, după deja 8 episoade difuzate, dezamăgirea este pe măsură. Circulă zvonuri potrivit cărora serialul se va sfârși, odată cu difuzarea episodului 13, în data de 5 aprilie. De ce 13? Probabil din pricina faptului că actrița a fost plătită în avans, pentru primele 13 episoade, cu suma de 2.200.000 TL (170.000 TL/ episod). Meryem Uzerli, înainte de a accepta acest rol, primea oferte foarte mari pentru a deveni jurat în emisiunile concurs, a fi imaginea unor branduri sau a juca în alte seriale. Acum este la vârsta de 32 ani, trăiește o dezamăgire profesională și se pare că singura ei satisfacție este povestea de dragoste pe care o trăiește. Deocamdată este un zvon.

m1

http://www.hurriyet.com.tr/gecenin-kralicesi-final-mi-yapiyor-40061626

Beşir Tatlı, Director General al exportatorului de seriale Calinos Holding, declara că sectorul producției de seriale turcești se confruntă cu o criză a scenariilor, că producătorii și scenariștii întâmpină dificultăți în a găsi subiecte noi și se mulțumesc prin a prelua drepturile de adaptare ale serialelor exportate anterior și a le implementa în noile seriale. A mai spus că ar trebui să se întâmple o revenire la marile drame turcești care vorbesc despre dragoste, familie, relațiile interumane,  seriale cu scenarii și filmări pe măsură. Serialele turcești au mai fost afectate și de concurența ultimilor doi ani dintre posturile de televiziune, insuficiența feliei repartizate din „marele tort„ al publicității, structura subiectelor și schimbarea așteptărilor telespectatorilor.

În anul 2015, Turcia a exportat seriale în valoare totală de 250.000.000 dolari.

„Adını Feriha Koydum” (Feriha- Kanal D), „Binbir Gece”( O mie una de nopți- Kanal D) , „Fatmagül’ün Suçu Ne” (Fatmagül- Kanal D) , „Ezel” (Kanal D), „Kara Para Aşk” (20 minute – Euforia TV) , „Sıla” (Puterea destinului – Acasă TV), „Yaprak Dökümü” (Poveste de familie- Kanal D), „Aşk-ı Memnu” (Iubire ascunsă – Kanal D),  sunt doar câteva dintre cele vândute în nenumărate țări. Exportul serialelor a început în anul 2001 în țări unde există vorbitori de limba turcă, a continuat în Balcani și s-a extins în Orientul Mijlociu și America Latină.  La finalul anului 2014, exportul de seriale se ridica la 200.000.000 dolari, iar în 2015 a ajuns la 250.000.000 dolari. Pentru 2016, specialiștii în domeniu preconizează că exportul de seriale va ajunge la 300.000.000 dolari. Din 70 de seriale produse anual în Turcia, 15 se exportă. 40 se pierd din pricina audiențelor reduse.

În ciuda tuturor acestor probleme, Turcia s-a clasat pe locul al doilea în lume, după S.U.A., în clasamentul exportatorilor de seriale.

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1180431-250-milyon-dolarlik-turk-dizisi-ihrac-ettik

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/turkiye-dizi-ihracatinda-dunyada-

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.