„Detaliul care atrage atenția în serialul cu vampiri„ este titlul articolului semnat Onur Baştürk și publicat în Hürriyet.
Se referă la primul serial turcesc cu vampiri.
„ Serialul turcesc cu vampiri Yaşamayanlar atrage atenția, cum e și firesc, prin actorii din distribuție: Kerem Bürsin, Elçin Sangu, Birkan Sokullu și Selma Ergeç.
Atracția principală în serial o reprezintă numele personajelor.
Redau comunicatul de presă așa cum a fost transmis:
„Mia (Elcin Sangu), o tânără vampir de 164 de ani, vine la Istanbul pentru a pune în aplicare un plan sub îndrumarea mentorului Karmen (Selma Ergeç). Intenția este de a-l ucide pe Dmitry (Kerem Bursin) care a transformat- în vampir și să redevină om ,dar uciderea unuia dintre cei mai puternici vampiri ai istoriei, Dmitry, nu va fi atât de ușor cum crede ea. Bătrânul vampir Numel (Birkan Sokullu), care a întors spatele trecutului său întunecat, se va alia cu Mia și Karmen în acest scop. „
Privind numele, se înțelege că cei din serial nu sunt vampiri turci.
Sunt oaspeți, vampiri veniți din străinătate!
Așa s-a vrut din punct de vedere al scenariului sau s-a spus că nu se poate ca vampirii să se numească Ahmet, Ayşe, Ali? Este un mister. Dar, în acest fel, Yaşamayanlar pare un serial străin cu vampiri care folosește Istanbulul ca fundal.
Nu ar fi fost mai interesant dacă vedeam transformarea în vampir a unui tânăr care ducea o viață obișnuită de cartier?
În acest punct, cel mai original exemplu care îmi vine în minte este o producție iraniană “A Girl Walks Home Alone at Night”. Acolo se vorbea despre povestea unei fete -vampir din Iran.
PS. Consider că este un alt mod de a promova serialul. Hürriyet şi BluTV fac parte din acelaşi trust media. Controversele atrag mai mult interes decât lauda până la cer și înapoi. 🙂
Actorii sunt turci, deci avem o versiune turceasca la vesnica poveste cu vampiri, o poveste ce a inceput in estul Europei, mai precis in timpul lui Dom Augustin Calmet care a scris faimosul tratat despre vampirism in Ungaria( il veti gasi si la noi in Transilvania- biblioteca Teleki), si s-a extins in Vest unde a primit consacrare prin celebru Dracula care este o fictiune, si de aici obsesia povestilor cu vampiri… tratatul totusi se bazeaza pe cazuri reale( probabil inexplicabile pentru acele timpuri) … revenind la povestea turceasca despre vampiri, eu zic ca s-a inspirat putin si din ultimul sezon la van Helsing, aparea si acolo un Dimitry…acum ca vampirii sunt straini, nu turci este de inteles, doar actiunea are loc in Istanbul…..remarc ca doar Elcin S. merge pentru rolul de vampir, ceilalti n-au acel ceva specific, fiintelor noptii…din fragmentele vazute…ochii…scuze ca revin pe aceasta tema, tocmai am vazut un documentar bine facut, despre strigoii din satele izolate din Banat si Apuseni…
ApreciazăApreciază
Buna povestea ! Pacat ca s-a facut acum, cand luna de luna, apar vampiri noi, varcolaci, zombi, etc, In general genul acesta, distractiv, elevat , si relaxant , pe care de abia astepti sa il vizionezi, si care contribuie foarte mult , la afirmarea valorii artistice a actorilor, din respectivele roluri (chiar cred ca vor deschide o sectiune la Oscaruri, pentru aceasta categorie ! ). Oricum, eu voi fi unul dintre cei foarte interesati sa… doarma !
ApreciazăApreciază
Oopsss… nu pare “de bine” articolul. In fine, la ei publicitatea de orice fel, pozitiva sau negativa tot publicitate se numeste. Nici eu nu sunt o adepta a genului, insa Twilight Saga mi-a placut. Insa ma gandesc ca Ali poate fi asociat cu covorul fermecat, muntele “ Sesam deschide-te” sau povestile din serai. Nici James si lampa fermecata nu suna bine. Si parca nici pe Dracula nu l-ar fi putut chema Alladin. Si poate scenariul e o poveste occidentala asa se explica alegerea numelor. In fine…. eu astept sa vad ce alege Baris bey, sa se hotarasca odata ca ne-au crescut dioptriile tot cautand o stire despre proiectul lui.
ApreciazăApreciat de 1 persoană