Sări la conţinut

„Ȋn cele din urmă…„

Jurnalistul Bülent Cankurt, de la SABAH, scria astăzi: Sonunda evlendiler!

Dacă m-aș opri aici și ar trebui să traduc, ar trebui să spun „S-au căsătorit în cele din urmă„.

Dar cum niciodată nu mă opresc la titlu, aflu că Barış Arduç și Gupse Özay și-au cumpărat vilă în complexul Beykoz Konakları.

Deci „evlendiler„ înseamnă aici că au devenit proprietari de casă.

Ȋncă din vremuri străvechi se folosește dubla conotație, casa fiind unicul simbol al căminului,

Jurnalistul scrie că are o veste bună pentru cei care întreabă mereu când au de gând să se căsătorească.

Mai spune că cei doi au fotografiile alăturate nu pe livretul de căsătorie, ci pe actul de proprietate.

S-ar fi hotărât să-și ia casă după ce s-au trezit cu un șarpe în bucătărie, apoi s-au mutat și nici acolo nu a fost bine.

Un prieten se ocupă de amenajarea vilei în care se vor muta peste o lună și jumătate.

https://www.beykozkonaklari.org/

Mai scrie jurnalistul că prețurile vilelor de acolo pornesc de la 10 milioane TL, adică 1.400.000 Euro.

Și mai zice că, dacă tot au casă, fotografiile le vor fi alăturate și pe livretul de căsătorie.

Vom vedea dacă știrea se va confirma.

Și tot gândindu-mă la ev/casă și evlilik/căsătorie, caut și găsesc în academia.edu aceste explicații:

bandicam 2020-03-11 23-36-01-726

https://www.academia.edu/7543018/Lexicul_limbii_rom%C3%A2ne_legat_de_c%C4%83s%C4%83torie

 

16 comentarii »

 1. În seara asta vine în sfârșit dragul nostru Kuzgun în România.Lui nu-i este teamă de Coronavirus și oricum vine în zbor, așa că nu va putea fi oprit de nimeni.Nici nu mai contează că l-am văzut de-atâtea ori, am același entuziasm să-l mai văd încă o dată și cu o subtitrare corespunzătoare.Știți, unele dintre cele mai funny scene erau cele dintre Kuzgun și Bora, râd și acum când mă gândesc la privirea lui Bora și mi-a părut f. rău că nu a fost un timp mai îndelungat in serial.Vă mai amintiți scena memorabilă în care Kuzgun îi strânge mâna?Nu cred că a uitat-o nimeni, a fost prea wow.Dacă e să privesc acum mai în profunzime, eu cred că Bora a fost un vizionar…nu degeaba folosea el mănuși și nu atingea pe nimeni cu mâinile goale, știa el ce știa.Păi s-ar mai fi spălat el pe mâini cu atâta înverșunare, de era să-și rupă carnea din palmă, dacă nu s-ar fi temut că-l va contamina Kuzgun cu un virus ucigaș?Dacă oamenii de știință ar fi fost fani “Kuzgun” ar fi demarat pregătirile pentru prepararea unui vaccin împotriva acestui virus și lucrurile n-ar mai fi fost atât de îngrijorătoare.Bine, nu doar el a fost vizionar, ci și Kuzgun, când i-a trimis cadou acel glonț, dar și Behram, când i-a spus lui Kuzgun că el îl va omorî.Acum, glonțul pentru noi toți este acest temut Coronavirus și fiecare dintre noi nu știe cum să fenteze mai ușor moartea, să te lupți cu ceva fiind neînarmat e mai greu.Citeam pe undeva de ce este atât de important să ne spălam pe mâini, bine..nu precum Bora, până ne rănim palmele, dar să respectam indicațiile.Citez “apa și săpunul chiar omoară Coronavirusul, nu doar îl îndepărtează.Motivul are de-a face cu structura virusului.SARS-CoV-2, Coronavirusul care cauzează Covid-19, este înconjurat de o membrană alcătuită din lipide(grăsimi).Din punct de vedere chimic, membrana e oarecum similară spumei care se formează atunci când ne spălăm pe mâini Legăturile chimice din această membrană nu sunt f. puternice și pot fi înlocuite de substanțele din apa cu săpun.Practic, apa cu sapun distruge membrana înconjurătoare fără de care Coronavirusul nu poate exista.Este același proces prin care săpunul curăță pielea de murdărie și din fericire, asta face săpunul f. puternic împotriva virusului.E un “călcâi al lui Ahile” al germenului de care putem profita pentru a ne proteja.Telefonul poate fi curățat tot cu un amestec de apă și săpun, care este mai puțin coroziv decât dezinfectanții pe bază de alcool.”
  O armă la fel de puternica, zic eu că este optimismul…dacă nu ne păstram optimismul și ne panicam de orice informație pe care o auzim pe fiecare post tv., riscăm să ne îmbolnăvim de alte boli mult mai grave, înainte să ne ucidă acest virus nemilos, ori înnebunim cu toții, ori murim de un infarct, la câta panică primim în venă zi de zi.Acum vecinii au ajuns să nu se mai întrebe unii pe alții de sănătate, sau ce mai faci vecine, întrebarea care stă pe buzele tuturor este “ vecine, ți-ai făcut provizii?”De parcă s-ar construi o Arcă a lui Noe și cine mai apucă să ajungă pe ea, să aibă ce mânca, înainte de a ajunge să ne mâncam unii pe alții, precum canibalii.Credeți că mai avem nevoie de hrană la câta panică mâncam pe pâine zi de zi?Eu zic să ne hrănim mai bine cu optimism, doar așa ne putem imuniza și bineînțeles să învățam să spunem adevărul, atunci când venim dintr-o zonă de risc, să nu ne furăm singuri căciula, că oameni suntem.Și cred că singura soluție de a sta departe de aceste bombardamente cu situații alarmante, ar fi să ne donam toate ecranele din casă, dar cine mai acceptă cadourile noastre, că nu se mai atinge nimeni de ele, de teamă ca nu cumva să se contamineze.Ce glume fac și eu…tot ceea ce am încercat eu sa fac, a fost să vă dau o doză de optimism, nu știu cât mi-a reușit, dar cel puțin am încercat.Mă bucur că există acest blog și că ne insuflați zilnic câte o doză zdravănă de optimism, încât să ne putem imuniza de tot ceea ce înseamnă răutate.Și să nu uităm să spunem adevărul, dacă mulți dintre cei care i-au contaminat și pe alții ar fi spus adevărul, situația n-ar mai fi fost atât de îngrijorătoare.Iar acum , după ce mi-am băut cafeaua de la ora 5, fug să mă aranjez, că în seara asta am întâlnire cu Kuzgun bey.Hadi eyvallah!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Macrina👍👍👍
  Când atât de mulți oameni te critică, cred că ar trebui să-ți pui un semn de întrebare…oare problema e la ceilalți sau e la tine?Prin acțiunile și comportamentul ei și-a atras acest val de antipatie.Dacă și-ar dori să schimbe ceva, depinde doar de ea, dar problema e ca ei îi convine această situație.
  Se pare că ea are o afinitate pentru numele Bulent…dacă privim retrospectiv.🙂

  Apreciază

 3. Pai sa le uram casa de piatra daca primul pas cu „certificat comun de proprietar” a fost făcut, ca nici nu mai contează căsătoria după atâția ani împreuna…. eu i-as trimite o felicitare lui Baris, dar Mister Bülent a omis adresa completa desi se lauda ca a văzut fotografiile alăturate pe act !!??? In ceea ce o privește pe mandra noastră, ca e o tipa smart, e incontestabil… dar decât sa-i enumăr „calitățile” …….mai bine ma opresc aici!
  PS: Calitățile sunt totalitatea insusirilor esentiale in virtutea carora o persoana este ceea ce este. Însă, depinzind de oameni cum le percep, acestea pot fi bune sau rele:))

  Apreciază

 4. Alina, voi știți mai bine background ul celor doi. Nu stiu dicția ca nu știu nturca, vad succesul ei in Turcia si vad aici articole in care e apreciată si de altii din bransa lor, vad ca presa o place. Iar referitor la relația cu Bariș eu nu cred ca dacă nu s ar iubi il tine cu forta. Bariș are numele lui acum, nu are nevoie de ea. Plus ca daca e așa mediocră asta pica. :)))))
  Eu o vad o tipa smart. Dar de gustibus non est disputandum.
  Eu ma amuz la comentariile voastre, au o ironie funny🌻😜
  Weekend plăcut, sănătate si …iubire:))

  Apreciază

 5. Cris, nu sunt răutăți, sunt doar lucruri care sar în ochi și doar dacă întorci capul nu le poți vedea.Cine știe, poate ca eu am o inimă atât de rece, încât o persoană atât de caldă și de dulce cum e ea nu poate pătrunde în inima mea…Ea nu stăpânește retorica, poate dacă și-ar construi un discurs persuasiv ar reuși să mă convingă și pe mine.Dar cum eu sunt mai greu de convins, e nevoie de multă muncă de convingere cu mine…minciunele ben yemem.
  În altă ordine de idei, nu toate filmele care au avut un succes extraordinar de box office sunt capodopere, iar în privința talentului ei e de discutat.Un actor bun trebuie să aibă în primul rând o dicție impecabilă, vocea este cartea de vizită a unui actor.

  Apreciază

 6. :))))) De 3 ani tot citesc aceleași ironii, funny ale Danielei dar ca e mediocra si alte răutăți ale altora… Hai.
  Când va trece??? Adică când înțelegeti ca de 6 ani sunt ok? Dar na, nici noua nu ne place iran șofran, deci va înțelegem:)))))

  Apreciază

 7. Nu stiu ce sa cred despre aceasta stire Eu suntToma Necredinciosul pt ca ei ii place sa se mute de citeva ori pe an Dar am observat ca de cite ori sunt situatii conflictuale intre ei apare cite o stire de genul acesta Sunt persoanecare spun ca faima lui Baris s ar datora lui G Total gresit pt ca ea este o actrita mediocra care nu are cautare pe piata de seriale Ca sa apara pe ecran trebuie sa joace in scenariile scrise de ea care sunt filme cu strimbaturi si multa prosteala ce plac numai copiilor daca ar fi atat de influienta si ar aranja in primul rind ei o cariere Daca acest film a iesit mai binisor ma refer la razboiul soacrelor sunt convinsa ca o mare contributie atit la scenariu cit si la jocul scenic o are Baris
  fff

  Apreciază

 8. Mă întrebam ieri de ce oare Yasar i-o fi turnat lui Baris pe păr toată sticluța de gel, apoi, gândindu-mă mai bine, am realizat că a făcut-o doar spre binele lui, pentru ca admiratoarele care sunt pe urmele lui, să nu-i mai sară de gât și să nu-l mai pupaceasca.I-au pus și un koskoca medalionul, ca sa-i fie talisman norocos.Lăsând gluma la o parte, chiar nu-i de joacă și actorii, din păcate sunt foarte expuși, de aceea sper să se ia măsuri de precauție și să nu se mai permită pozele cu fanii…e spre binele tuturor.Tocmai ce am văzut ca Tom Hanks și soția lui au fost diagnosticați cu noul Coronavirus.Actorul se află în Australia, pentru un film despre Elvis P.Virusul ăsta e nemilos și nu alege, așa că trebuie să ne protejăm cu toții și să nu-i punem în pericol nici pe ceilalți, din păcate mulți oameni sunt ignoranți, acesta este tristul adevăr, de aceea și virusul se răspândește cu repeziciune.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Se pare ca anul 2020, e anul sora-mii. Ii merge bine in toate. Bine ca si-a luat vila cu balcon, poate ne serveste si cafea data viitoare. Intre noi fie vorba, eram cam inghesuiti cand mergeam in vizita. Si bine ca nu-l mai plimba pe Baris cu valiza prin Istanbul, ca nici asta nu era cool. Ce sa zic, ne-a demonstrat ca poate multe daca vrea, sper sa ramana oa fel de ambitioasa si urmatorul pas sa fie acela de a-i ceda lui si partea ei de casa. Cu semnatura si cu poza, cum cere legea. Ca Baris da bine cu doua poze pe acelasi document. Acum daca ma intrebati, eu cred ca au luat o casa mare, ca sa nu se mai intalneasca nici pe acasa. Ei oricum erau ocupati cu profesiile, dar la inghesuiala dai nas in nas, asa se mai evita, isi duc dorul, fac conversatii lungi la tefefon, fac schimb de copii… o saptamana sus, una jos. Si totusi nu pot sa nu ma intreb… cand au vandut casa pe care a cumparat-o Baris – cu bani castigati din publicitate, dupa notorietatea adusa de KA – daca ei s-au tot mutat cu chirie de la un sarpe la altul? ( este si aici pe blog articol cu citatul din ziar despre acea casa)

  Apreciat de 3 persoane

 10. Oooo, e cam devreme pentru o așa bombă nucleară!🙂Acum înțeleg eu fericirea din ultima vreme de pe chipul lui Baris…mai nou, așa arată fericirea, “fericirea are chipul ei”.Se pare că n-a ascultat sfatul prețios pe care i l-au transmis prietenele ei “ai grijă să nu o pierzi” și acum a trecut la artileria grea.Dar ea îl iubește foarte mult, de-asta nici nu-l mai lasă să râdă…probabil i-o fi spus “lasă dragă, că râd eu și pentru tine, tu stai așa, serios, să nu cumva să faci riduri, dacă râzi prea mult…eu la ce investiție am făcut în acest chip angelic, îmi permit să râd fără probleme, n-o să-mi mai apara niciun rid de expresie în veci”.Și drept urmare, Baris i-a ascultat sfatul, de aceea și zâmbetul mecanic de la gala ei și de la super petrecerea pentru cele trei milioane de lokma…pardon, am vrut să spun de bilete vândute(e de la tastatură).Știți, e ca și în povestea cu lupul, care are o morală interesantă…de câte ori a anunțat ea cu surle și trâmbițe că s-au mutat sau că urmează pasul cel mare și dacă se va întâmpla vreodată, nu o va mai crede nimeni.De câte ori ne-a livrat ea gogoșele turcești, pe care Baris le-a dezmințit.Eu sper ca el să rămână în continuare la răspunsul yok, yok și să să nu cumva să învețe nunca jamas să rostească evet.Yok, yok sună atât de melodios din gura lui, ce rost are să ne complicăm?Ca să nu mai spun că eu vreau ca el să dănțuiasca doar în “Cukur”.Prin alte părți nepotrivite pentru el, i-am găsit eu o dată perfectă și mi-a spus că e de acord, după ce și-a verificat agenda…31 februarie 2050, a spus că o să i-o comunice și ei, să aibă timp până atunci să-și coasă cu mânuțele alea două perlute, cristale, diamante pe rochița și să fie atentă, să nu se înțepe la degețele.
  Cât despre vilă…parcă spunea mai demult că ea se mulțumește cu ceea ce are, că nu-i place luxul, că nici mașina nu a vrut să-și cumpere atunci când s-a mutat în Istanbul, dar pentru ca taximetriștii nu o primeau cu câinii în mașina, a fost nevoită să cumpere doar pentru ei o mașina…Acum brusc, de când a devenit femeie de succes, a început să-i placă luxul, poate nu i-o fi plăcut cum a dat pe sticlă acea canapea pe care era așezată în poziția lotusului, a cobrei sau a copacului(scuzați-mă, că nu-mi mai amintesc exact în ce poziție de yoga i-a primit pe oamenii aceia să filmeze).Ce frumos va arăta acum Mudur la ședințele foto de pe canapelele futuriste din noua casă inteligentă, cu design futurist!Hadi bakalim!
  Mulțumim frumos pentru că ne-ați lămurit, nu înțelesesem prea bine din articolul respectiv, dar ca de obicei, de câte ori vrem să aflăm ceea ce se spune despre Baris, trebuie doar să aruncăm o privire pe blog și ne luminăm.Iyi ki varsiniz!😘

  Apreciat de 1 persoană

 11. Am citit și eu știrea pe pagina Televizyon Dünyası, dar tot în apropiere, erau câteva comentarii care spuneau că totul ar fi din nou, o inovație marca Guspe, semnăturile venind de pe un contract de credit/împrumut, inițiat de ea. Așa cum bine spuneți, să vedem care este realitatea, fiindcă în relația asta îmi mai amintesc niște știri, începute de prin 2017 atunci când era și nunta stabilită în august, doar că Bariș,exact atunci , a avut ceva treabă cu filmările de la Mutluluk Zamani , sau altele precum colaborarea de la club, sau schimbarea mașinii…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: