Mara Hatun și Sultanul Mahomed Cuceritorul


Scriam că Netflix va difuza „Ottoman Rising”, un documentar-dramă despre viața lui Fatih Sultan Mehmed și înălțarea Imperiului Otoman.

Ranini spune că a scris încă din octombrie că proiectul a fost aprobat.

Va fi filmat în totalitate în limba engleză.

Tuba Büyüküstün va juca, așa cum a anunțat jurnalista Birsen Altuntaș, rolul Mara Hatun, mama vitregă a lui Fatih Sultan Mehmed (Sultanul Mahomed Cuceritorul) și soția lui Murad al II-lea.

collageNetflix.jpg

Mara Branković (n. c. 1416 – d. 14 septembrie 1487), cunoscută și ca Sultana Marija, Mara Hatun, Despina Hatun sau Amerissa, a fost fiica regelui sârb Đurađ (George) Branković și a Eirenei Kantakouzene. Coasta situată între Salonic și peninsula Kassandra a fost numită „Kalamarija” după ea – „Maria cea Bună”. (Wikipedia).

Rolul Sultanului Mehmed va fi interpretat de Cem Yiğit Üzümoğlu.

cemyigit.jpg

Pentru rolul agentului Ana, scrie Ranini, se poartă discuții cu actrița de succes Damla Sönmez.
damlasonmez.jpg
Iar Birsen Altuntaș mai vine cu un nume pentru distribuție: Tolga Tekin.
Tolga Tekin.jpg
Reclame

8 răspunsuri

 1. Mi-a plăcut articolul documentat. Mulțumesc! Îmi plac serialele și filmele istorice și foarte mult ale noastre, începând cu Dacii lui Sergiu Nicolaescu. Cred că fiecare trebuie să ne cunoaștem istoria.

  Apreciază

 2. Nu luati si dvs. orice comentariu ca pe ceva personal. Eu nu am vrut sa spun decat ca nu imi plac serialele istorice in general, nu doar cele turcesti si am explicat si de ce .

  Apreciază

 3. Ideea este ca am vrut sa anunț ca Tuba se întoarce pe ecrane și nu oricum, ci pe Netflix. Nici eu nu cunoșteam detalii, dar m-am documentat pentru ca articolul sa fie complet. Altfel puteam scrie doua rânduri și puneam o poză. Poate eram mai câștigată. :))

  Apreciat de 2 persoane

 4. Am incercat sa vad ,,Suleiman Magnificul ,, dar n-am rezistat prea mult…prea mule intrigi, ambitii pesonale, razbunari din partea unor oameni atat de trecatori prin viata asta … Din cauza asta nu -mi place nici istoria , e plina de razboaie inutile generate de ambitiile desarte ale unor grandomani, carora le-au cazut victime oameni nevinovati . Merita sa ramana in istorie un conducator precum Kemal Ataturk care a reformat Turcia din temelii si a plusat pentru civilizatie .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.