bandicam 2018-06-01 15-12-01-151.jpg

Revista All Magazine sărbătorește venirea verii împreună cu una dintre actrițele despre care se vorbește cel mai mult în ultimul timp, İrem Helvacıoğlu.

 

V-am promis traducerea interviului.

Iată:

Ne-am refugiat împreună cu İrem Helvacıoğlu, una dintre cele mai populare actrițe, pe un câmp parcă nesfârșit. Actrița în vârstă de 28 ani spune că prin colaborarea cu brandul LC Waikiki se adresează tuturor femeilor. Am vorbit și despre planurile privind cariera actriței.

bandicam 2018-06-01 15-09-09-071.jpg

İrem este foarte fericită că face parte din „Sen anlat Karedeniz”, un proiect care subliniază un subiect deosebit de important.

Am în fața mea o femeie care știe ce vrea, iubește să-și asume riscuri, talentată și de succes. Știe să găsească un sens pentru tot ceea ce trăiește, o identitate specială care caută conotațiile vieții.

Iar acum, pornesc la un drum lung cu İrem într-un peisaj parcă nesfârșit al naturii.

bandicam 2018-06-01 17-17-32-767.jpg

*****

Cum decurge colaborarea cu LC Waikiki?

Misiunea LS Waikiki „A se îmbrăca bine este dreptul tuturor„ m-a impresionat foarte tare. Cu această încredere, am acceptat oferta de colaborare cu mult drag. Decurge foarte bine. Cred că primul spot publicitar e foarte, foarte frumos. Am filmat primul spot „Femeia alege„ al noii campanii de imagine ce are ca motto „Moda este alegerea ta„. LS Waikiki este ambasador național al Turciei în arena globală. Pentru ca un brand turcesc să aibă acest succes în lume, toți avem o responsabilitate. Iar eu sunt mândră să fiu imaginea LS Waikiki.

bandicam 2018-06-01 15-11-12-667.jpg

Poți vorbi despre noua colecție?

Pe lângă piesele care se adresează tinerilor, există și piese care pot fi purtate de femeile care muncesc. Este o colecție care cuprinde toate stilurile, de la casual la office elegant, iar fiecare piesă este foarte specială și în rând cu trandurile sezonului. De fapt, există totul în această colecție.

De la sportwear la casual și până la favoritele verii, rochiile înflorate… Cărui tip de femeie crezi că i se adresează brandul?

Cred că se adresează tuturor femeilor. De fapt, e ceea ce vrem să exprimăm. Spunând că femeia alege iubirea, alege afecțiunea, ceea ce vrem să spunem este că femeia alege. Această colecție include piese potrivite oricărei stări de spirit a femeii. De fapt, aceasta este tema pe care o aducem în discuție. Toate look-urile, de la A la Z, de care o femeie are nevoie zi și noapte există în colecția de primăvară- vară 2018 LS Waikiki.

Care sunt piesele pe care tu le preferi din colecție?

Rochiile pentru că, în special primăvara și vara, îmi place să port rochii. Probabil este prea cald și nu prea mă tentează jeanșii și pantalonii scurți. Eu sunt adepta rochiilor. Dar îmi plac la nebunie și pantalonii largi din colecție. Între favorite sunt și salopetele înflorate. Prima oară când am îmbrăcat-o, această piesă mi-a plăcut foarte mult. Vorbesc despre salopeta pe care o vedem în reclamă. Și rochia albastră din fotografii este una dintre piesele mele favorite.

bandicam 2018-06-01 17-15-59-701.jpg

Cum decurge Sen Anlat Karadeniz?

Actualmente suntem într-un ritm intens. Au rămas ultimele trei episoade până la finalul sezonului. Tot timpul ne situăm pe prima poziție în clasamentul zilei chiar și al săptămânii. „Sen Anlat Karadeniz„ are ceva de spus. Probabil ceea ce m-a și mișcat în interiorul meu. Desigur, feedback-ul de la telespectatori ne arată clar aceasta. Deoarece cred că am atins un subiect important și strădania noastră este una corectă.

Cum ai fost inclusă în proiect?

În luna aprilie a anului trecut, am fost să vorbesc cu Osman Sınav. Am vorbit un pic despre actorie. După ce am citit scenariul, i-am spus maestrului că eu trebuie să o joc pe Nefes. „Dacă nu se poate, putem vorbi și despre un alt rol, dar prioritar este Nefes.„ i-am spus. M-am putut exprima degajat datorită atitudinii părintești a maestrului Osman. Pentru a-i găsi pe cei mai potriviți, maestrul Osman a depus o muncă intensă pentru fiecare personaj. Scenariștii au scris cu adevărat un scenariu foarte frumos. Când l-am citit, mi-am dat seama cât suflet au pus. Emre Kabakușak este un regizor minunat. Cu toții s-au străduit să prezinte personaje reale și să scoată din noi ce e mai bun pentru aceste personaje.

„Sen Anlat Karadeniz vorbește despre ceva și e ceva ce m-a mișcat în interior: da, sentimentul că vorbesc despre o realitate.„

Cât ai muncit pentru personajul Nefes?

Pentru a mă pregăti pentru personajul Nefes, tot timpul m-am întâlnit cu maestrul Osman, regizorul și scenariștii noștri. Eu nu am fost închisă într-un loc, timp de opt ani, precum Nefes, nu am fost supusă violenței, nu am un copil. Pentru a intra în rol prin empatie, am avut o muncă de echipă. După ce am muncit cu echipa, am decis să beneficiez și de consiliere psihologică. Am vorbit despre cum aș putea reacționa. Sigur, ceea ce s-a întâmplat pe teren a fost diferit de ceea ce vorbisem la masă. Pentru a prinde măcar un pic din starea de spirit a lui Nefes, în prima mea zi de filmări, am filmat doar flashback-urile în care Nefes a fost supusă violenței. Starea mea de spirit din ultimele minute era cu totul alta decât starea mea de spirit din primele minute de filmare. La finalul acestei munci intense și speciale, reușeam să pun pe umeri ceea ce am acumulat pentru personaj. Dar mai sunt scene când, gândindu-mă că sunt femei care trăiesc cu adevărat așa ceva, plâng în timpul filmărilor.

Povestea atinge un subiect foarte delicat. De aceea, „Sen Anlat Karadeniz„ a primit multe critici la început. Eu cred că sunteți curajoși prin modul în care subliniați un subiect deranjant. Sigur că așa trebuia să fie.

Ca femeie, nu pot fi indiferentă la știrile care apar cu privire la femeile supuse violenței. Nu poți face nimic. A existat dintotdeauna. Acum, datorită social media, citim mult mai mult despre așa ceva. „Sen Anlat Karadeniz„ a arătat la televizor oamenilor violența de care are parte femeia, cea despre care știam însă ne comportam ca și când nu știm. Criticând „Sen Anlat Karadeniz„, e ca și când taci la auzul țipetelor vecinei, treci indiferent pe lângă o femeie hărțuită de un bărbat pe stradă. Cred că multora nu le-a plăcut să se confrunte. Pe mulți i-a mustrat conștiința. Dar acest fenomen nu a luat amploare tocmai pentru că am tăcut  și ne-am comportat ca în fața unui lucru firesc? Nu e doar de violența fizică. O insultă, o vorbă, o privire pot constitui violență și hărțuire împotriva femeii. Ce păcat că modul de a fi educați alimentează, de la vârste foarte fragede, această situație.

Este o experiență obositoare pentru tine, dar, când se va sfârși, vei constata că ai învățat multe.

Da, dar nu doar în privința violenței împotriva femeii. Va fi o conștientizare în multe. Cred că așa se întâmplă când faci parte dintr-un proiect cu mesaj și cu o poveste ce are o infrastructură. Cred că așa se dezvoltă modul de a conștientiza, a simți, a empatiza.

Sunt mulți fani ai relației de dragoste dintre Nefes și Tahir. Cum putem adopta astfel relațiile de la televizor? Probabil că vedem la ei ceea ce vrem să trăim și îi susținem.

Cred că da. Pentru că Tahir li se pare un om care în realitate nu ar exista. Un personaj utopic. Se poartă și părintește, dar are și o doză de nebunie. Nefes nu lasă să i se prea spună vorbe, dar din cauza celor trăite, partea ei mai sfioasă și inocentă sunt în prim plan acum. Amândoi arată o compatibilitate pe care oamenii  o vor. Se completează. Pe de o parte se ceartă, apoi își spun din nou cuvinte dulci ca înainte.

Când ai decis să te faci actriță?

Eram un copil foarte activ. Pe atunci eram în Malatya pentru că tata lucra acolo. Participam la toate activitățile școlii. Apoi, m-am înscris la un club de teatru. Atunci mi-am dat seama că, pentru prima dată, iubesc foarte mult să fac cercetări amănunțite, să învăț pe de rost și să pun în scenă. Îmi plăcea foarte mult această situație. În acel moment am decis. Când eram la liceu, profesoara de literatură le spunea părinților: „Acest copil este foarte talentat. Să o trimiteți la conservator. „(la ei, secția de teatru este în cadrul conservatorului).„ Familia m-a sprijinit mereu. Apoi, am avut o operație. În spital, i-am spus unei alte paciente că vreau să fiu actriță. Ea avea trei fete și toate trei erau la teatru. Ne-am cunoscut și încă suntem ca o familie. Au contribuit foarte mult la pregătirea mea pentru admiterea la facultate.

Ai vrea să te preocupe și o altă ramură artistică?

De fapt, acum aș vrea să avansez doar în ceea ce fac. Dar, cine știe, poate pe viitor voi avea o preocupare conexă actoriei. Totul e posibil.

 bandicam 2018-06-01 15-12-34-200.jpg

Sursa: All Magazine/Instagram